7 db tojás
14 dkg cukor
17 dkg liszt
0,5 dl rum
piros ételfesték
fondan
2-3 dl leiter cukor
1 citrom reszelt héja
Előkészítés:
Kettő tortakarikához kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket. Fontos, hogy a mazsolát pici vízben mossuk meg és áztassuk be egy kicsit.
Tészta bekeverése:
A tojásokat kettéválasztjuk és a cukor 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével habbá verjük. A két habos tömeget egybetelepítjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.A tortakarika töltése:
A kész masszát tortakarikába öntjük, és 160-170 C-on 25 perc alatt készre sütjük. A kisült karikát lelisztezzük, és saját gőzében megfordítva hűtjük.A rakott puncs készítése:
Miután kihűlt a karika félbevágjuk és az egyik felét vékonyan megkenjük lekvárral. Ezután a leiter cukorból és a citromhéjból egy oldatot készítünk, amit ketté választunk. Az egyiket halvány rózsaszínre színezzük. Ebbe a folyadékba mártjuk a másik karika felvágott darabjait, majd kicsvarjuk és felhelyezzük a fél tortalapra. Ugyanígy járunk el a halvány rózsaszín folyadékkal is. Miután elfogyott a piskótánk, a karika másik felét - vagyis a tetejét - ráhelyezzük a töltelékre és egy deklivel súlyozzuk, hogy a felesleges folyadék kinyomódjon.Miután pihent kicsit, lekenjük lekvárral, majd leöntjük rózsaszínre színezett fondannal és felspricceljük
Egy tálban keverjük habosra a tojásokat az édesítőszerrel és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a darált diót, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát, a citromlevet és a reszelt sárgarép...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűA diós réteghez a hozzávalókat összekeverjük, majd nedves kézzel, sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Rátesszük a túrós réteget, amihez a hozzávalóka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Apránként lazán belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét és kivajazott, liszteze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű