Finom, pikáns csirkemell. Kevés olívaolajjal készíthető, mert az alma és a hagyma enged annyi levet, hogy szaftos legyen az étel. Jó étvágyat!
IHozzávalók (1 személyre):
15 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
15 dkg savanykás alma
1 kávéskanál olívaolaj
Egy teflon edény aljára 1 kávéskanál olívaolajat öntünk /vagy a pumpás olajspriccelőből egy nyomásnyit/, rátesszük a felkarikázott hagymát, jól átpároljuk, pirítjuk. Utána jöjjön a csíkokra vágott csirkemellfilé, ha már minden oldala fehér, beletesszük a vékonyra szeletelt almát. Óvatosan megsózzuk, addig pároljuk fedő alatt, amíg a hagyma és az alma szinte teljesen péppé fő. Melegen rizzsel, árpagyönggyel, makarónival, hidegen egy szelet pirítóssal is nagyon finom.
A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk ( én általában így készítettem , de természetesen mindenki ízlése szerint készítse), megmossuk és papírtörlőkendőn leitatjuk a vizet. Sózzuk, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst, megszórjuk sóval és borssal, majd 5-6 percen át sütjük a forró olajban, ezt követően hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Mindkét húst a nagyobbik felénél éles késsel bevágjuk. 2. Úgymond zsebet vágunk rajta, ügyelve arra, hogy ne vágjuk ki, mert akkor kifolyik a töltelék. 3. Sóval fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz