HOZZÁVALÓK:
3 dkg mazsola
8 cl konyak
4 sárga húsú őszibarack
4 szelet kenyér
7,5-7,5 dkg vaj és cukor
3 tojás
4 dl tej
A mazsolát 15 percre a konyakba áztatjuk. A barackokat fél percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és a magjukat kiszedjük. A kenyérszeleteket a vajban aranyszínűre pirítjuk, majd kis tepsibe tesszük. A mazsolát lecsöpögtetjük, elrendezzük a kenyereken, és mindegyikre 1-1 fél őszibarackot teszünk. A tojásokat a cukorral, a tejjel meg a mazsola konyakos levével felverjük, és a barackos kenyerekre öntjük. Meleg sütőben megsütjük (akkor jó, ha a tojás teljesen megsült). Végül a lekvárt meglangyosítjuk, és a kész barackos kenyerekre öntjük.
A saláta kivételével sorban összedaráljuk a hozzávalókat, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A salátaleveleket megtöltjük 1-2 evőkanálnyi töltelékkel, majd...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA répát meghámoztam, a cukkinik végeit levágtam, megmostam és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Sóztam és 15 percet pihentettem. Közben a tejfölt simára kevertem a zúzott fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paprikát és a paradicsomot vágd karikákra. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd rakd hozzá a paprikát és a paradicsompüré...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz