Hozzávalók:
6-8 levél kelkáposzta
20 dkg mexikói zöldségkeverék
két bögre főtt rizs
három főtt tojás
kb. 1 doboz (450 gr) tejföl
kb. 15 dkg trappista sajt reszelve
só,
bors,
ételízesítő
A kelkáposzta leveleket enyhén sós forró vízben max. 5 percig főzöm.
A töltelékhez a mexiói zöldséget sós vízben puhára főzőm összekeverem a két bögrényi főtt rizzsel, a három kis kockára darabolt főtt tojással, ízlés szerint sózom, borsozom, egy kis ételízesítőt is teszek bele.
A kész töltelékkel megtöltöm a kelkáposztaleveleket, majd kis tepsibe egymás mellé teszem. A tetejét leöntöm nagy tejföllel, asajttal, a kimaradt tölteléket is mellé teszem.
180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm, mikor szép aranybarnára sült, tálalom.
Nagyon laktató, max. egy darabot bír az ember megenni.
Jó étvágyat!
Megsütjük a sütőtököt: hosszában félbevágjuk, a magját kikaparjuk, majd 200 Celsius-fokos sütőben kb. 1 óra alatt teljesen puhára sütjük (a húsa pürésítve kiválóan fagyasztható is,...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 14 db. tojásból, az apróra vágott hagymából ,készíts egy kemény tojásrántottát. Sózd be ahogyan szereted. Krumplinyomón nyomd át. Majd add hozzá a kinyomkodott zsemléket, a nyers...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt kikeverjük a reszelt sajttal. A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt felszeleteljük. A tepsi alját vékonyan...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű