menu

Családireceptkönyv.hu

Tojás ropogós


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db zsömle,
2-3 db főtt tojás,
1 db nyers tojás,
olaj,
zsemle morzsa,
petrezselyem zöldje,
vegeta.

Elkészítés:


A zsömléket vízbe áztatom, a meg főtt tojásokat lereszelem egy tészta reszelőn a kis lukun. Kinyomkodom a zsemléket és össze morzsikolom, hozzáadom a lereszelt tojásokat, petrezselyem zöldet apróra vágva, vegetát, pici borsot, 1 db nyers tojást. Össze dolgozom ,ha nagyon lágy lenne kis zsemle morzsát adok hozzá. Majd henger alakúra formázom és megforgatom zsemle morzsába és forró olajon kisütöm. Magában is fogyasztható, vagy paraj főzelékhez is. Formázhatod pogácsa alakúra is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Erzsébet Veronika Wolf VALI hagyományos konyhája

Tojás ropogós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar ZÖLDBABOS GOMBAPAPRIKÁS KAPROS NOKEDLIVEL
Avatar Kobza Zsanett Kedvelnék
ZÖLDBABOS GOMBAPAPRIKÁS KAPROS NOKEDLIVEL

A zöldbabot enyhén sós vízben roppanósra főzzük. ( kivéve a konzervet, amit a levétől lecsepegtetünk ). A finomra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospapriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszersó
Fűszersó

Fűszersó készítés házilag 1 kilogramm finom só 30 gramm fokhagyma granulátum 1 teáskanál szárított petrezselyem 1 teáskanál oregánó 1 teáskanál bazsalikom 1 teáskanál őrölt...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőben sült sajtos padlizsán
Sütőben sült sajtos padlizsán

A padlizsánokat megmossuk, és vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. A tetejét rácsformában bevagdossuk, és megsózzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a szeleteket...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Rántott sajt másként
Rántott sajt másként

A reszelt sajtot összekeverjük a liszttel, a tojással, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a szerecsendióval, a sóval és a lereszelt fokhagymával. Puha, de nem folyós masszát k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk