menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához: 60 dkg lisz
30 dkg margarin
10 dkg cukor
2 dkg élesztő
1 dl tej
2 tojássárgája
1/2 dl rum
1 mokkáskanál só.

Hozzávalók a töltelékez:

40 dkg darált dió
40 dkg sárgabaracklekvár
20 dkg cukor
A töltelék hozzávalóit összeállítjuk. Az első cipót kinyújtjuk és egy kikent tepsibe fektetjük, erre rákenjük a töltelék felét, majd ráborítjuk a második lapot. Bekenjük a töltelék másik részével és befedjük a harmadik lappal. A tészta tetejét felvert tojással megkenjük és villával megszurkáljuk. 1 órán át pihentetjük. Ezután ismét bekenjük felvert tojással, és közepes hőfokú sütőben kb. 45 percig sütjük. A tetejét csokoládémázzal bevonjuk.

Elkészítés:


Tészta:
Az élesztőt a langyos tejen összemorzsoljuk, befedjük és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet, a margarint, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a cukrot, a rumot és a sót összegyúrjuk. Félórai pihentetés után három darabba vágjuk.

Töltelék:
A töltelék hozzávalóit összeelegyítjnk. Az első cipót kinyújtjuk és egy kikent tepsibe fektetjük, erre rákenjük a töltelék felét, majd ráborítjuk a második lapot. Bekenjük a töltelék másik részével és befedjük a harmadik lappal. A tészta tetejét felvert tojással megkenjük és villával megszurkáljuk. 1 órán át pihentetjük. Ezután ismét bekenjük felvert tojással, és közepes hőfokú sütőben kb. 45 percig sütjük. A tetejét csokoládémázzal bevonjuk.

Csokimáz:
5 evőkanál kakaót, 5 evőkanál vízzel és 5 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, végül 5 dkg margarint hozzáadunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Kockás keksz
Kockás keksz

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só és porcukor) egy tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Hozzáütjük a tojássárgákat, majd ebből egy sima tésztát gyúrunk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Parfé csokiöntettel
Parfé csokiöntettel

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, áttörjük, majd simára keverjük a rummal. A tojássárgájákat habüstbe csúsztatjuk, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Karácsonyi püspökkenyér
Karácsonyi püspökkenyér

A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük. A gyümölcsökre egy kevés lisztet szórunk, majd lerázzuk róla. Belekeverjük a folyékony olvasztott vajat, ami nem szabad, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenye kocka (receptbazár)
Gesztenye kocka (receptbazár)

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk