1 karfiol
5 dkg margarin
2 ek liszt
3 dl tej
3 db tojás
3 dl tejföl
5 dkg sajt
zsemlemorzsa
A karfiolt sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
A margarint felolvasztjuk, hozzá a liszt, és addig hagyjuk a tűzön, amíg habzik. Majd levesszük a tűzről, és a tejjel simára keverjük. Visszatenni a tűzre, míg sűrűsödik, majd ismét levesszük, és hozzákeverjük a tejfölbe kevert tojással.
Kivajazott tálba teszünk egy kicsi mártást, rá a karfiolt, rá a mártás.
Tetejére morzsát szórunk, reszelt sajt és kicsi vaj.
Meleg sütőben 15-20 perc.
Az avókádókat megpucoljuk. Itt találtok rá pár módot: Majd egy tálban villával összetörjük pépesre és rányomjuk a lime levét. A lilahagymát és a paradicsomot apró kockákra v...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra melegítsd elő és készíts elő egy sütőformát. Ha nem szilikonból van, akkor kend ki egy kevés kókuszzsírral. 2. Törd össze a banánokat egy villával. 3. Keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukkinikat héjastó...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA felvágott és kikapart belsejű tököt sütő papírra fektetetjük. Előmelegített sütőben először 200 fokon, majd 180 fokon, illetve 160 fokon 30-30 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű