15 dkg gríz, 3 dl tej, 8 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 tojás, 3 evőkanál forró olaj, porcukor, baracklekvár
: Egy tálba összekeverem a tejet a grízzel és félreteszem 2-3 órát állni. Egy tálban kikeverem a vajat a tojássárgájával és a cukorral, egy másikban pedig felverem a tojásfehérjéket. Mindkettőt beleöntöm a tejes grízbe és már csak fakanállal elkeverem. A mikróban szoktam melegíteni egy pohárban három evőkanálnyi olajat, és ezt is hozzákeverem a tésztához. Tűzálló tálba öntöm (nem kell kikenni semmivel) és 180 fokos előmelegített sütőbe teszem. Egy órán át sütöm, időnként fakanállal megkavarom.
A szikkadt zsemlét tejben beáztatjuk. A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra aprítjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, és a fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyers krumlit meghámozzuk és kislyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajon megdinszteljük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. Az összes hozzá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa darált húst fűszerezzük + 1 tojás +a fokhagymát bele reszeljük ,ha nagyon száraz a hús kevés olajjal meglocsoljuk és kis egyforma pogácsákat formálunk belőle majd ellapítjuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz1. A burgonyát megpucolom, kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, majd a vajjal és a tejjel krumplipürét készítek belőle. 2. A hagymát felkockázom, némi zsiradékon üvegesre...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz