menu

Családireceptkönyv.hu

Paprikás krumpli K.T Zsófi módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hagyma
olaj,
pirospaprika, só, majoranna
kolbász
krumpli
virsli

Elkészítés:


Én szoktam jóóó sok hagymát aprítani, csak úgy parasztosan, nem kell kicsire, azt olajon elkezdem üvegesre párolni és csinálok egy paprikás alapot (mikor üveges, lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, sóval és én még majorannával is, mert a krumpli-majoranna szeretik egymást). Ebben aza alapban pirítok kolbászt, jó sokáig együtt, hogy kisüljön a paprikás zsírja, mi szeretjük csípős kolbásszal, de ez ízlés dolga Ha kész van az alap, belezúditom a hámozott, darabolt krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy kb. ellepje és összefőzöm. Az egésznek akkor van jó íze, ha az alapot jól összefőzted. Amikor már kész, akkor feldarabolom a virslit és még azzal együtt is főzöm kb 2-3 percet és kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


(És akkor veszi át jól a krumpli a szósz ízért, ha nem vágtad túl nagyra. Túl kicsire sem szabad, mert akkor gyorsan szétfő Vagy, ha hagyod állni egy éjszakát a hűtőben, na akkor nagyon tuti lesz az íze másnapra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Karolin
Kínai sült rizs
Kínai sült rizs

Az öntöttvas vokban forró olajon szójaszósszal pirosra sütöm a laskára vágott csirkemellet. (Pulykamell, karaj is lehet, de azokat tovább kell sütni.) Beleteszem a kockára vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Trombitás pacal
Trombitás pacal

A szalonna zsírját kiolvasztom, a pörcöt kiveszem, a zsíron a hagymát megpirítom, majd ezt is kiveszem. A körmöt/húst megpirítom, visszarakom a hagymát és a pörcöt, hozzáadom a pac...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szezámos zöldséges pirított csirke
Szezámos zöldséges pirított csirke

A csirkemellfilét megmostam, szárazra töröltem és vékony, lapos csíkokra vágtam. Fűszereztem és kevés olajjal meglocsoltam. Jól záródó edénybe tettem. Ha időnk engedi pihentessük e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Gombapörkölt pirított tarhonyával
Gombapörkölt pirított tarhonyával

A hagymát és a gombát megtisztítjuk és felvágjuk. Az olaj felét felforrósítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát, majd rátesszük a gombát és kb 5 percig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk