4-6 db kacsacomb
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 kisebb fej vöröshagyma
1 közepes fej lilakáposzta
2 fej lilahagyma
kömény
1 dl vörösbor
3-4 evőkanál cukor
ecet
Vénusz olaj
só
kakukkfű
borsikafű
A kacsacombokat megmosom, majd a bőrös felüket kicsit megvágom, megsózóm, és állni hagyom 10-15 percet. Ezalatt a hagymákat megtisztítom.
A combokat a bőrős felükkel lefele fordítva beleteszem a tepsibe, rádobálom a felezett fokhagymákat és a negyedelt vöröshagymákat, majd felöntöm kb. 5 dl vízzel. Letakarom alufóliával, és 200 fokos sütőben kb. 90 percig párolom.
Amíg a kacsa párolodik, elkészítem a káposztát. Felcsíkozom a lilakáposztát és a lilahagymát. A káposztát megsózom, és állni hagyom 15 percet. Egy edénybe olajat öntök, a cukrot karamellizálom rajta, ezután ráteszem a lilahagymát és a káposztát, jól megkeverem, mehet bele a kömény (ízlés szerint), kb. 2-3 evőkanál ecet (ez is ízlés szerint módosítható) és a vörösbor. Még egyszer jól megkeverem, és lefedve, lassú tűznél párolom. Kb. 40-45 perc alatt elkészül, időnként persze megkeverem.
Amikor a combok megpuhultak, leveszem az alúfóliát, és 20 perc alatt szép pirosra sütöm őket.
A combokat le tisztítom, folyó víz alatt alaposan lemosom, ketté vágom, és tovább mosom, egy lábasba öntöm az olajat, a hagymát felszeletelem vékony csíkokra, az olajhoz rakom, és...
Elkészítési idő: 10-perc Nehézség: KönnyűAz olívaolajat egy serpenyőbe tesszük és a felszelelt csirkét, a fokhagymát és a lime reszelt héját is beletesszük, majd sütni kezdjük. Néhány percig sütjük, amíg a csirke enyhén m...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűRaguhoz Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a zsemlemorzsát a felaprított petrezselyemmel, a tárkonnyal, pirospaprikával, fokhagymával. A csirkemell filéket vékonyan kenjük be a krémsajttal, majd forgassuk meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű