menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött fasirt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
60 dkg sertéshús (nálam lapocka)
2 db zsemle
2 db tojás
4 db főtt, kemény tojás a töltéshez
1 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál majoránna
1 mokkáskanál őrölt kömény
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 teáskanál só
kevés tej, vagy víz
a tetejére egy felvert tojás

A párolt káposztához:
1 közepes fej lila káposzta
2-3 dl cukorral ízesített, erdei gyümölcs/málna tea
2 evőkanál cukor
1 dl balzsamecet
3 evőkanál napraforgó olaj
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál só

Elkészítés:


Elkészítés:
A töltéshez való tojásokat keményre főzzük. A két zsemlét pár percre kevés tejbe vagy vízbe áztatjuk. Miután jól megszívták magukat, kinyomkodjuk és ledaráljuk a hússal és a hagymákkal együtt, hozzáadunk két tojást és az egészet a fűszerekkel együtt jól eldogozzuk. A sütőtepsit vagy -formát kikenjük egy kevés zsírral és kiszórjuk zsemlemorzsával.
A hús felét leterítjük, rátessszük a tojásokat, majd az egészet befedjük a hús másik felével, és szépen elegyengetjük, formát adunk neki. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, hogy ne repedezzen ki.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 1-1,5 óra alatt, először lefedve, majd félidő eltelte után, a fóliát eltávolítva, szép pirosra sütjük.

Míg a vagdalt sül, addig elkészítjük a párolt káposztát.
Főzünk egy finom málnás vagy erdei gyümölcs teát, ami nem fekete tea alapú és kevés cukorral beízesítjük.
Egy tapadásmentes edényben a cukrot barnára pirítjuk, majd beletesszük a legyalult vagy vékonyra vágott lilakáposztát, felöntjük egy kevés balzsamecettel és a teából is öntünk hozzá egy keveset. Hozzáadjuk a köményt és megsózzuk kissé.
Fedő alatt pároljuk, közben átkeverjük, és addig adagoljuk hozzá a teát, míg puhára nem párolódik a káposzta. Ha szükséges, ízesítjük még egy kevés balzsamecettel.

Miután a vagdalt megsült, a formában pihentetjük pár percig, hogy szépen szeletelhető legyen.
Kínálhatunk mellé hagymás tört burgonyát is, de csak a párolt káposztával tálalva is nagyon finom."

Töltött fasirt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ragacsos sült oldalas
Ragacsos sült oldalas

A húst feldaraboljuk és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval és szemes borssal ízesített vízben megfőzzük. A kechupot, az őrölt borsot, a mézet, 4 gerezd préselt f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttal-füstölt tarjával töltött karaj
Sajttal-füstölt tarjával töltött karaj

A húst kiklopfoljuk egyenletesen vékonyra. A tarja szeletbe beletekerjük a félbehajtott lapkasajtot. Minden karaj szelet közepébe helyezünk egy-egy ilyen sajtos tarja csomagot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Egyben sült fasírt
Egyben sült fasírt

A hagymát lereszeljük, vagy nagyon finomra felvágjuk, a fokhagymát finomra törjük. A húst, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a hagymát, a fokhagymát nagyon alaposan összekev...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FOKHAGYMÁS DAGADÓ
FOKHAGYMÁS DAGADÓ

A dagadót kiterítjük. 8 gerezd tört fokhagymát, 1 csapott kiskanál pirospaprikát, sót és 1 mokkáskanál Piros Arany paprikakrémet összekeverünk. A kiterített húsra kenjük, szorosan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk