menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-habos kréme


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




Hozzávalók:
Tészta:

45 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás
annyi tej, hogy nyújtható tésztát kapjunk

Krém:

2 cs vaníliás pudingpor
0,5 l tej
1 cs vaníliás cukor
2 ek liszt
2 dl tej
12,5 dkg margarin
20 dkg porcukor
kevés citromlé

Almás réteg:

0,5 kg alma
1 cs vaníliás cukor
kevés kristálycukor
pici fahéj
5 dkg margarin



Elkészítés:


Elkészítése:
A tészta alapanyagait összeállítjuk és 3 cipóba osztjuk. Kinyújtjuk 3 lapba és világosra sütjük tepsi hátulján. A pudingport felfőzzük a tejben, majd hagyjuk hűlni. 2 dl tejben felfőzzük a 2 ek lisztet és ezt is hagyjuk kihűlni. Ha a két krém kihűlt akkor összekeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kevés vajon megdinszteljük a cukorral és fahéjjal. Ha kész akkor összeállítjuk a sütit. Az alsó lapot megkenjük az elkészült krémmel, rátesszük a második lapot, majd erre az almás tölteléket kenjük, rátesszük a harmadik lapot. Tetejét csokoládémázzal vagy bármivel lehet ízesíteni. Pár órára hűtőbe tesszük és utána lehet tálalni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emőke
Tejszínes-bazsalikomos cukkinikrémleves
Tejszínes-bazsalikomos cukkinikrémleves

A cukkiniket kétujjnyi vastag karikákra vágjuk, majd a karikákat négy felé szeljük. A vöröshagymát egy kevés vajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a cukkinit is,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres és Megyes süti annamari
Epres és Megyes süti annamari

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SZALONTÜDŐ
SZALONTÜDŐ

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hideg meggyleves
Hideg meggyleves

A gyümölcsöt alaposan átmossuk és feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a megmosott fél citromot. A lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk