menu

Családireceptkönyv.hu

Teljes kiőrlésű kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g zabpehely lisztté őrölve
55 g búzasikér

egy marék tökmag
40 g lenmag
2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
kb 260 g meleg víz (annyi, hogy összeálljon a tészta)
25-35 g friss élesztő (nem mértem, de kicsit több mint a fele volt ? )

Teljes kiőrlésű kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Naan
Naan

Az élesztőt cukorral és langyos vízzel felfuttatom. A lisztet, a sót és a sütőport össze szitálom egy dagasztó edénybe. Egy bögrében összekeverem az olajat, 1 tk cukrot és a joghur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Így készül a kovász
Így készül a kovász

A kovász úgy készül, hogy lisztet keverünk össze vízzel, és a környezetben mindenhol jelenlévő mikroorganizmusoktól beindul az erjedés – más néven fermentáció. A gyakorlatban pedi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Bagett
Bagett

Általában 2 vagy 3 db bagettet sütök, a hozzávalókat ehhez többszörözöm. Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral elkeverem. Kimérem és összekeverem a száraz hozzávalókat is....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Bögrés, dagasztás nélküli fehér kenyér – ropogós, bu
Bögrés, dagasztás nélküli fehér kenyér – ropogós, bu

1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk