menu

Családireceptkönyv.hu

Nyitrai borzaska


Írta:

Elk. idő: kb. 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6-8 szelet sertéscomb (természetesen csirkemellből is készíthető)
4-5 szem közepes krumpli
5-6 ek. liszt
3 tojás
4-5 cikk fokhagyma (ízlés szerinti mennyiség)

bors
vegeta

Tálaláshoz:
reszelt kemény sajt
tejföl

Elkészítés:


A hússzeleteket kiklopfoljuk és elkészítés előtt egy nappal bepácoljuk - hagymakarikákkal soronként összerakjuk, enyhén borsozzuk és olajjal meglocsolva, lefolpackozva a hűtőbe tesszük.
Másnap kihámozzuk a szeleteket a hagymából és megsózzuk. Megforgatjuk a lisztben.
Lereszeljük a krumplit, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt fokhagymát, vegetát, lisztet és a tojást. Ebbe a tócsni masszába forgatjuk a hússzeleteket, egyik oldalát jól belenyomkodva a masszába, közepesen forró olajba rakjuk és rákanalazunk egy adagot a hús felső oldalára. Közepes tűznél kicsit kisebb hőnél sütjük, hogy a hús megpuhuljon, a krumplis rész pedig ne piruljon meg túlzottan. Az aranybarnára sült borzaskákat papírkendőn lecsöpögtetjük az olajtól.

Tejföllel és reszelt sajttal szórva tálaltam. Tetszés szerinti körettel lehet fogyasztani.

Nyitrai borzaska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött darált hús
Töltött darált hús

A darált húshoz hozzáadunk 1 dl tejet, sózzuk, borsozzuk és pár órára hűtőbe tesszük. Alufóliát leterítünk, kicsit olajozzuk, majd szétterítjük rajta a darált húst. Rátesszük a sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vargányás szűzérme házi széles metélttel és bazsalik
Vargányás szűzérme házi széles metélttel és bazsalik

Karikára vágjuk a szűzérmét. Sózzuk, borsozzuk, kicsit belisztezzük. Felteszünk vizet forrni. Tésztát gyúrunk, tojásból, lisztből, vízből és kis sóból. Formázzuk, kinyújtjuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Bakonyi húsgombóc - OK
Darált - Bakonyi húsgombóc - OK

1. Egy nagy tálba tesszük a darált húst, a lisztet, a frissen aprított petrezselymet és a tojást. 2. Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a lereszelt gombát. 3. Az egészet gyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejszínes mustáros ragu
Tejszínes mustáros ragu

elkészítés A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk