6-8 szelet sertéscomb (természetesen csirkemellből is készíthető)
4-5 szem közepes krumpli
5-6 ek. liszt
3 tojás
4-5 cikk fokhagyma (ízlés szerinti mennyiség)
só
bors
vegeta
Tálaláshoz:
reszelt kemény sajt
tejföl
A hússzeleteket kiklopfoljuk és elkészítés előtt egy nappal bepácoljuk - hagymakarikákkal soronként összerakjuk, enyhén borsozzuk és olajjal meglocsolva, lefolpackozva a hűtőbe tesszük.
Másnap kihámozzuk a szeleteket a hagymából és megsózzuk. Megforgatjuk a lisztben.
Lereszeljük a krumplit, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt fokhagymát, vegetát, lisztet és a tojást. Ebbe a tócsni masszába forgatjuk a hússzeleteket, egyik oldalát jól belenyomkodva a masszába, közepesen forró olajba rakjuk és rákanalazunk egy adagot a hús felső oldalára. Közepes tűznél kicsit kisebb hőnél sütjük, hogy a hús megpuhuljon, a krumplis rész pedig ne piruljon meg túlzottan. Az aranybarnára sült borzaskákat papírkendőn lecsöpögtetjük az olajtól.
Tejföllel és reszelt sajttal szórva tálaltam. Tetszés szerinti körettel lehet fogyasztani.
A darált húshoz hozzáadunk 1 dl tejet, sózzuk, borsozzuk és pár órára hűtőbe tesszük. Alufóliát leterítünk, kicsit olajozzuk, majd szétterítjük rajta a darált húst. Rátesszük a sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarikára vágjuk a szűzérmét. Sózzuk, borsozzuk, kicsit belisztezzük. Felteszünk vizet forrni. Tésztát gyúrunk, tojásból, lisztből, vízből és kis sóból. Formázzuk, kinyújtjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy tálba tesszük a darált húst, a lisztet, a frissen aprított petrezselymet és a tojást. 2. Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a lereszelt gombát. 3. Az egészet gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézelkészítés A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű