menu

Családireceptkönyv.hu

Chilis bab á la Koncz


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 3
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagyobb hagyma
40-50 dkg sovány hús (sertés vagy marha)
2 zacskó KNORR Chili Con Carne alap
2 doboz vörösbab
1 doboz kukorica

Elkészítés:


Olajban egy nagyobb fej hagymát üvegesre kell párolni, (a tűzről levéve arra szórni a csilit) majd rögtön beletenni a 40-50 dkg sovány marhahúst és hirtelen megpörkölni. Ezután kevés vizet kell rá önteni (ne legyen több az alapporhoz szükségesnél), abban megfőzni majdnem készre.
A vizet ki kell egészíteni az alapporhoz szükséges mennyiségre és beleönteni 2 zacskó knorr Chili Con Carne (?) alapport. A zacskón szereplő ideig (10 perc?) kevergetés mellett főzni kell, majd hozzá önteni 2 doboz Bonduelle "vörösbab chilis mártásban" konzervet és 1 doboz csemegekukoricát. Az egészet 10-15 percig össze kell fözni és kész.
Az egész folyamat alatt időnként kell kevergetni, kivéve az alappal, akkor gyakrabban.

Ez a mennyiség elvileg 4 adag (kb 1,6 kg), de ha éhesek vagytok és jól
sikerül, lehet, hogy ketten is megeszitek.

Jó étvágyat

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Borjúkaraj borítékban
Borjúkaraj borítékban

Egy sütőpapírt köralakúra vágok és egy sütőlapra fektetem.Az alaposan megmosott burgonyát héjastól vékony, 5 mm-es szeletekre vágom, meglocsolom kevés olívaolajjal, megsózom és a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lábszár - Csángó gulyás
Lábszár - Csángó gulyás

1. A megforrósított olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, az őrölt pirospaprikával meghintjük és beletesszük a kockára vágott húst, a fokhagymagerezdet és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Imre
Marharagú zsemlegombóccal
Marharagú zsemlegombóccal

Egy nagyobb edényben, amiben a ragut majd elkészítjük, a császárszalonna kockákat kisütjük, kicsit meg is piríthatjuk. Eközben a marhahús kockákat finoman belisztezzük, és egy felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Marokkói mandulás narancsos marharagu
Marokkói mandulás narancsos marharagu

Az olajat felforrósítom egy serpenyőben. Mivel alaplevet nem szoktam magammal vinni síelni, egy kis szalonnát is tettem bele, ha jól emlékszem. A zsiradékon közepesen erős láng fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk