1 kg alma
Alma
Latin neve:(Malus domestica) nemes (Malus sylvestris)
Nyersen szomj oltó, étvágyjavító, gyümölcssaláták tartozéka. A gyermekek kompótnak megfőzve is szívesen fogyasztják, de készíthető belőle szörp, és bor is. Erősíti az immunrendszert és a keringést, tisztítja a beleket.
Almalé
Kúra szerűen fogyasztva csökkenti a vérnyomást, a vérzsírokat és az érelmeszesedés ütemét, erősíti az immunrendszert és a keringést, tisztítja a beleket, csökkenti a fogínyvérzést.
Gyógyhatása: Hasmenés, székrekedés, szívbetegség, szívgörcs, rák, cukorbetegség, ólommérgezés, sebfertőzés. Az alma héját is együk meg a benne rejlő sokféle gyógyító hatás miatt. A zöld almákban több energia rejlik. Sebfertőzés elkerülésére az almalevél antibiotikum tartalma miatt sebek előkezelésére a lemosásig, vagy a bekötésig jól használható.
Ellenjavallat:
Kerüljük az almamag fogyasztását, mert a benne található cianid mérgező hatású!
A csipkét csak az első fagyok után lehet szedni, amikor már egy picit megpuhultak. A bogyókat tegyük egy kerámiatálba és kétszer - háromszor alaposan mossuk át. Most következik a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk, kimagozzuk, egy nagyobb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a fél dl ecetet. 24 órán át letakarva tartjuk, majd felteszük főni. A forrástól számítva kb. 5...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KönnyűA répákat megpucoljuk, vastagabb karikákra vágjuk, és 6 dl vízben feltesszük főni. Egy jó fél óráig főzzük, amíg meg nem puhul, majd összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a narancsok és c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-az érett sárgadinnyét kettévágjuk,magvait kiszedjük.húsát feldaraboljuk és lemérjük -kilogrammjára 40-50 dkg cukrot számitunk -a dinnyét először főzve besűritjük, -majd hozzáad...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Közepes