Hozzávalók 1 főre
Elkészítési idő: 10 perc (előre elkészített alaplével és előre megfőzött barnarizzsel)
4 dl alaplé
3 evőkanál főtt barnarizs
3 evőkanál mungóbabcsíra vagy bármilyen más csíra
3 szem borókabogyó
1/2 teásaknál római kömény, frissen őrölve
10 szem koriander, frissen őrölve
fél teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 kisebb sárgarépa, meghámozva és szeletelve
5 dkg kelbimbó
kevés só
1 evőkanál olívaolaj
1-2 evőkanál citromlé
1 evőkanálnyi friss zöldfűszer
Melegítsük fel az alaplevet, tegyük bele a fűszereket. Főzzük fel.
Tegyük bele a zöldségeket, főzzük 4-5 percig - a zöldségek főjenek meg, de maradjanak roppanósak.
Tegyük bele az utolsó 12- percre a mungóbabcsírát.
Közben egy tányérba tegyük ki a barnarizst, szedjük rá a forró levest a zöldségekkel.
Locsoljuk meg olajjal, ízesítsük citrommal és szórjuk meg zöldfűszerekkel.
http://otelemesfozes.hu/?q=node/395
A paradicsomokat és a mozzarella-golyókat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy kiolajozott tûzálló tálba, tetõcserép-szerûen váltakozva lerakjuk. A hagymát és a fokhagymát nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rukkolát a hagymával aprítógépbe tesszük, ha elkészül, kikanalazzuk a gépből. A csicseriborsót leszűrjük, aprítógépbe tesszük, a tejföllel, fokhagymával, kurkumával, olívaolaj...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, tálba tesszük. Hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, összekeverjük, és egy krumplinyomóval alaposan összetörjük, vagy haszná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott céklákat sóval, fokhagymával alufóliába csomagoljuk és puhára sütjük 180 fokos sütőben. A céklát folyamatosan ellenőrizzük egy kés hegyével, hogy feszes tartá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű