Negyed kiló vaj, 50 dkg liszt 4 toj. sárg.8 dkg porcukor 1 vanilia 1dkg élesztő,késhegynyi szóda. pár kanál tej az élesztő feloldáshoz, 3 lapba nyujtjuk. töltelék:20 dkg darált dió. 20 dkg porcukor barack lekvár. tetejére 1 tábla csoki
A lapot sütőpapirralt bélelt tepsibe tesszük, rá kenjük a lekvárt, majd erre a darált dió és porcukot keverék felét, majd rá a középső lapot, ismét lekvár és dió keverék.a legfelső lapot villával kicsit megszurkáljuk hogy sütésneél tudjon a levegő kijönni. 1-2 órára félretesszük kelni, majd utána be a sütőbe. Ha kihült az olvasztott csokival megkenjük. / vizgőz fölött 3 kanál étolajjal kiolvaszjuk/
A piskótát a megszokott módon elkészítjük. A túrót kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citrom levével és héjával. A 10 db zselatinlapot vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és mele...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztottam. Közben a tojást elkevertem az eritrittel, majd hozzáadtam az összes hozzávalót. Kanállal összekevertem, összeállt egy nagy gombóccá, amiből kis gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés A tojásokat a cukorral habosra kikavarom, majd a zsírt hozzáadva keverem tovább. Ezután jöhet bele a tejföl, narancshéj, és az aromák. A szódabikarbónával összeszitált l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézAz alaphoz A piskóta kb. felét egyesével belemártjuk egy másodpercre a langyos tejbe. Egy kapcsos tortaforma aljára tesszük úgy, hogy az egészet lefedje. Amikor nem fér el egy eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű