- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 3 db tojás
- 25 dkg cékla
- 2 dl napraforgó olaj
A céklát meghámozzuk, megfőzzük, lereszeljük (vagy turmix, vagy villával szétnyomkodjuk.) Hozzáadjuk az olajas, a cukrot, a tojást. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd a masszához adjuk. Habverővel, vagy kézzel alaposan összekeverjük.
180°C-on sütjük, kb 26 cm átmérőjű formában, tűpróbáig, kb. 50 perc a sütési idő.
A tésztába lehet keverni szárított gyümölcsöt, vagy olajos magokat. Kettévágva lekvárral megkenve nagyon finom. A külsejét csokival le is lehet önteni.
A csokoládét felolvasztjuk, picit hagyjuk hűlni és belekeverjük a krémsajtot, majd a tojások sárgáját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a csokis masszával összedolgozzuk. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját hozzáadjuk a fehérjék habjához. A lisztbe belekeverjük a sütőport majd ezt is hozzáadjuk. Óvatosan keverjük ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba-hőmérsékletű vajat és a cukrot, verd habosra robotgéppel. Egyenként add hozzá a tojásokat is, majd a tejet, a mézet, és a reszelt narancshéjat. A lisztet szitáld tálba, kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjük össze a cukrot a kakaóval egy kisebb lábasban majd öntsük hozzá a tejet és kavarjuk jól össze, tegyük fel főni, lassú tűzön főzzük, közben kavargassuk addig ameddig a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű