menu

Családireceptkönyv.hu

Karaj kolbászos sajtmártásban


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 szelet karaj
6 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors ,só ,liszt ,zsír 

Kolbászos sajtmártáshoz: 
15 dkg füstölt szárazkolbász
1 pritaminpaprika vagy kápia
6 dkg trappista sajt
2,5 dl főző tejszín
1 kis doboz tejföl, kevés víz
2 ek liszt

Elkészítés:


1. A kolbászt felkarikázzuk, a karikákat félbevágjuk, serpenyőben kis lángon zsírjára sütjük, majd a kolbászt kivesszük a zsírból és félretesszük.
3. A húsokat enyhén kiklopfoljuk ( ha a szeletek túl nagyok, félbevágjuk és szélüket körben picit bevagdossuk, hogy sütés közben ne ugorjanak össze olyan nagyon. )
4. Mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. A kolbászzsíron hirtelen kisütjük a húst és félretesszük.
5. A paradicsompaprikát felaprítjuk és pici zsíron megfuttatjuk. ( a kolbász zsíros serpenyőben)
6. beleöntjük a tejszínt, beletesszük a kolbászt és a fokhagymát és felforraljuk.
7. A tejfölt kevés vízzel, majd pedig a liszttel simára keverjük, a tejszínhez adjuk,egyet forralunk rajta, félrehúzzuk majd belereszeljük a sajtot is.
8. Egy hőálló edénybe egy sor húst teszünk, öntünk rá a mártásból, majd még egy sor hús következik, amit befedünk a maradék szósszal. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 180-200°C 

sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 15-20 perc

főtt rizzsel kínáljuk

recept:süniskanál blog

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lecsós szűzpecsenye kukoricás rizzsel
Lecsós szűzpecsenye kukoricás rizzsel

Rizst pici olajon megdinszteljük, megfőzzük, majd sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük. Félkész állapotában hozzáadjuk a leszűrt konzervkukoricát. A szűzpecsenyét apró kocká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Húsos, gombás, bazsalikomos penne tészta
Húsos, gombás, bazsalikomos penne tészta

1. A penne tésztát andante kifőzzük. 2. A megdinsztelt vöröshagymára tesszük a húst, a gombát, a zöldpaprikát, a fokhagymát és a hús fehéredéséig pirítjuk. 3. Sóval, őrölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges sertésragu r
Zöldséges sertésragu r

A hagymát megtisztítjuk és kevés olajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt bacont és húst is, pár percig pirítjuk. Ezt követően fűszerezzük és felöntjük a paradicso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Oxfordi húspogácsa főtt tojással töltve
Oxfordi húspogácsa főtt tojással töltve

A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl.A húst összegyúrjuk a krumplival, a zúzott fokhagymával, a nyers tojással, a sóval és a borssal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk