menu

Családireceptkönyv.hu

Elefántkönnycsepp


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
120 g kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
3 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor - holland
7 g sütőpor
A töltelékhez
20 g pudingpor (vaníliás)
150 ml 2,8%-os tej
100 g vaj
100 g porcukor
1 evőkanál kakaópor - holland
1 db banán (meghámozva)
A csokimázhoz
100 g étcsokoládé (60%-os)
50 g vaj

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.A csipet só hozzáadásával.A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük.A masszába forgatjuk a tojásfehérje habot, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tepsi mérete 20x30 cm és 5 cm magas. 180 C fokos sütőben 20 percig sütjük. A sütés ideje és hőfoka sütőfüggő, érdemes időnként ellenőrizni.Az elkészült piskótalapról eltávolítjuk a sütőpapírt. Egy másik, tiszta sütőpapírba, vagy nedves konyharuhába csomagolva a keskenyebb oldaláról indulva feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Nekem erre a célra a sütőpapír vált be a legjobban.A krémhez összefőzzük a pudingport és a tejet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.Egy keverőtálba tesszük a puha vajat, a porcukrot és a vanília pudingot, majd alaposan kihabosítjuk. kihűlt piskótalapot kiterítjük, majd rákenjük a krém felét.A maradék krémhez adjuk a kakaóport, alaposan összekeverjük, majd rásimítjuk a fehér krémre.A banánt a piskóta méretére vágjuk, a keskenyebb oldal szélére helyezzük.A csokimázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan bevonjuk vele a rácsra helyezett piskótatekercset. Pár órára hűtőbe tesszük a süteményt.Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk az elkészült elefánt könnycseppet.

 Elefántkönnycsepp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
CHOUX AU CRAQUELIN
CHOUX AU CRAQUELIN

A ropogós tészta A cukorral elkeverjük a lisztet. Hozzá dobjuk a vajat és határozott, gyors mozdulatokkal összecsipkedjük a lisztes cukorral, mint egy omlós linzertésztánál. Miutá...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Doboskocka
Doboskocka

A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán). Krém : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Torten und Kuchen mit Heidelbeeren
Torten und Kuchen mit Heidelbeeren

Für die Quark-Sahne-Masse Gelierzucker in eine Schüssel geben, gut durchrühren und mit den Blaubeeren mischen. In einem hohen Topf aufkochen und unter Rühren 3 Minuten sprudelnd ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Levelestésztás, tejszínhabos
Levelestésztás, tejszínhabos

Kivesszük a tésztát a mélyhűtőből. Begyújtjuk a sütőt 200 C fokra. Ha a tészta kiengedett, laponként 8 részre osztjuk, vagyis 16 kis téglalapot kapunk. (Pizzavágóval a legkönnyebb...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk