9 kanál olaj
9 kanál tej
9 kanál cukor
1 tojás
1 db sütőpor, liszt amennyit felvesz, töltelék ½ 1 kg alma, vagy túró.
Töltelékhez az almát lereszeljük, majd puhára pároljuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két felé osztjuk.
Kinyújtva az az egyiket a tepsi aljára tesszük, ráhalmozzuk a kihűlt almát,
melyre cukrot, kevés fahéjat, és vaníliás cukrot szórunk.Majd befedjük a tészta kinyújtott másik felével. Villával megszurkáljuk és készre sütjük.
Egy tálba szórjuk a lisztet, sütőport, porcukrot és jól összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgáját és a tejfölt, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát 3 r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy közepes méretű tepsiben kisütött piskótalapot 3 lapra vágunk. 2. Az almát meglocsoljuk a citromlével, megpároljuk a cukorral együtt, hozzáadjuk a narancslével elkevert p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket előkészítjük és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük és a tepsit kicsit kivajazzuk. Azután csak beleszórjuk a hozzávalókat ré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 175 fokra, és sütőpapírt terítünk 2 nagy tepsibe. A diót, a mandulát és a mogyorót durvára őröljük, majd a cukrozott narancshéjat egészen apró darabkákra vág...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű