1 dl rum, 80 gr mazsola, 100 gr dióbél, barack lekvár, kakaó
Piskótához:
8 tojás, 16 dkg liszt, 16 dkg cukor, 2 dkg kakaó, 1/2 sütőpor
Sárga krémhez
1/2 l tej 1 rúd vanília, 4 tojás sárgája,10 dkg cukor, 3 dkg liszt
A sziruphoz
20 dkg cukor 3 dl víz, citrom és narancs reszelt héja
Lehetőleg előző nap beáztatjuk a rumba a mazsolát és megdaráljuk a diót. A piskóta elkészítéséhez a tojások fehérjét a cukor hozzáadásával kemény habbá verjük, hozzákeverjük a sárgáját és a sütőporos lisztet. A kész masszát 3 részre osztjuk. 1/3 dába belekeverjük a kakaót, 1/3-ába a diót, az utolsó natúr marad. Majd mind hármat ujjnyi vastag lapokban közép meleg gőzmentes sütőben megsütjük.
A sárga krémhez a tejet a vaníliával, hozzáadjuk a tojássárgákat, lisztet és a cukrot. A receptben nincs benne a tojás fehérje, amikor felverem a tojás fehérjét zselatint is szoktam belerakni, hogy ne essen össze, lassan óvatosan keverem a főtt krémbe
A sziruphoz a vizet és cukrot 1/4 órán át főzzük, kevés narancs és citromhéjjal ízesítve, ha kihűlt hozzáadjuk a rumot
összeállítás
legalulra helyezzük a diós piskótát meglocsoljuk a szirup egy harmadával, és a megmaradt dió és mazsola egy harmadával, rákenjük a sárga krém egyharmadát, erre helyezzük a kakaós piskótát megismételve az előző eljárást, erre tesszük a natúr piskóta lapot azzal a különbséggel, hogy a sárga krém alá kenjük a sárgabarack lekvárt, tetejét kakaóval szórjuk meg.
Način pripreme: U šerpu staviti mleko, šećer i margarin isečen na kockice. Kuvati dok se margarin ne otopi. U posebnom sudu izmešajte mleveni keks, kakao i mlevene orahe. Nalijte...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: KönnyűPiskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel. Amíg a piskóta sül addig megfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felverjük a cukorral.Hozzákeverjük a réteslisztet és a darált diót. Öt lapot sütünk belőle (16 cm átmérőjű köröket) . Laponként 10-15 percet sütjük 220 °-on. A kr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesMindenekelőtt elkészítjük a karamellkrémet. Ehhez a konzerv sűrített tejet egy kuktába vagy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje, és lefedve-lezárva 1 órán á...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű