Tészta:
45 dkg liszt,
37 dkg vaj (ráma)
, 2 evőkanál 10 %-os ecet,
3 dl tejföl (egy kis dobozos is elegendő)
Hűtőben 1 éjszakát pihentetni, másnap vékonyra nyújtani és 4 lapba sütni
Krém
: 4 csomag vanília puding,
1 liter tej,
2 dl víz, ezt tejfölszerűre főzni,
15 dkg cukrot melegen belekeverni
1 rámát 10 dkg porcukorral kikavarni és hozzátenni a langyos pudinghoz. A krémet a lapok közé tenni, a legfelső lapot porcukorral megszórni.
Piskótát sütünk az ismert módon. Tepsiben vagy szögletes alakú sütőformában megsütjük. Ha kisült még forrón lisztezett konyharuhával feltekerjük. A krémhez az epreket megmossuk,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból elkészitjük a piskóta lapot,amit kihülés után három lapra vágunk. A krémhez a pudingot,cukrot,vaniliás cukrot,3 dl tejet összekeverünk,felfőzzük.A zselatint...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krémet előkészítjük, a tojássárgáját kikeverünk a liszttel, hozzáöntjük a tejet és folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, majd hűtjük. A tésztához habbá verjük a fehérjéket, f...
Elkészítési idő: 45 perc / előké Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját összekeverjük a cukorral és a vízzel. Fehéredésig verjük. Ezután, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Végül, a fehérje...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű