A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
1 tojássárga
20 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kakaó
A töltelékhez:
75 dkg túró
20 dkg cukor
3 tojássárga
1 csomag vaníliás cukor
4 tojásfehérje kemény habbá verve
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két részre osztjuk, rúddá formázzuk, betekerjük fóliába vagy sütőpapírba, és 0 fok körüli helyen vagy fagyasztóban dermedni hagyjuk.
A töltelékhez a túrót a cukorral, a sárgákkal és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a fehérjehabot.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, a tészta felét durva reszelőn belereszeljük. Elegyengetjük rajta a túrós tölteléket, majd a másik tésztát a tetejére reszeljük.
170 fokos sütőben kb. fél órát sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni. Hidegen szeleteljük.
A laphoz 15 dkg margarint 2,5 dl vízzel felfőzünk, forrón beleteszünk 15 dkg sima lisztet és a 6 tojást egyenként. Jól kikavarjuk simára. Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot sütü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) s...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, a vízzel és az olajjal, majd dolgozzuk hozzá a sütőporos-kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt, 30 × 33 cm-es tepsiben, előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz őzgerinc formát kibéleljük babapiskótával, de előtte rumos tejbe áztatjuk. Egy csomag vaníliás pudingot 3 dl tejben megfőzünk és kihűtjük. Közben 15 dkg margarint kikever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű