menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos-tejfölös burgonyás lángos


Írta:

Elk. idő: 90perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg burgonya
2 dkg élesztő
1,5 dl tej + amennyit a tészta felvesz
csipet só
csipet cukor
olaj a sütéshez
Valamint:
tejföl
reszelt sajt
fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés:


A burgonyát megfőzzük, kihűtjük.

1 dl tejből és 5 dkg lisztből az élesztővel és egy csipet cukorral kovászt készítünk. Ha felfutott, akkor az áttört burgonyából és a többi hozzávalóból tésztát dagasztunk. Háromszorosára kelesztjük meleg helyen.

Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, bögrével kiszaggatjuk, és a kívánt nagyságúra megformázzuk. Forró olajban kisütjük.

Sajttal tejföllel, fokhagymás tejföllel vagy akár üresen is fogyaszthatjuk

Sajtos-tejfölös burgonyás lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hamburger ♥ húspogácsa formázása
Hamburger ♥ húspogácsa formázása

A darált húst összedolgozzuk az ízesítőkkel, alaposan átgyúrjuk. 1 kg húsból nagyjából 15 darab húspogácsa lesz, a húst elosztjuk ennyi részre. Ecsettel vékonyan beolajozzuk a ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Hagymás sültburgonya
Hagymás sültburgonya

Meghámozzuk a burgonyát, megmossuk, nyersen karikákra vágjuk, fűszerezzük, ráöntjük a zsiradékot, összekeverjük, elektromos sütőtálba (nem sütőbe!/) helyezzük, lefedjük. 120 fokon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperlekvár - tartósítószer nélkül, minimális cukorra
Eperlekvár - tartósítószer nélkül, minimális cukorra

Első lépés az üvegek tisztítása! Érdemes mosogatógépben magas hőfokon mosni, és hagyni időt a tökéletes kiszáradásra. Az epret lecsumázzuk és rúdturmix segítségével olyan állagú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vegeta Vali módra..
Vegeta Vali módra..

Mindent felszeletelni jó vékonyra, majd mehet szárítás (aszaló, sütő, nap), nagyon kopogósra ki kell szárítani Ha minden kiszáradt akkor porrá kell őrölni, hozzá 2-3 evőkanál só,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk