50 dkg orsótészta,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olívaolaj,
2 kis doboz paradicsom,
bors,
2 db kisebb padlizsán,
2 mozzarella
bazsalikom, kakukkfű
A tésztát sós vízben főzd ki, közben a vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és pirítsd meg 2 evőkanál olívaolajon. Add hozzá a paradicsomot, sóval, borssal fűszerezd.
A megtisztított padlizsánt vágd vékony szeletekre, majd sózd és borsozd., és tedd bele a paradicsomszószba. A tésztát, keverd a mártásba és öntsd jénaiba, takard be mozzarellával, és süsd 10 percig.
Finom.
Szendvicskrém: A 40 dkg sütőtököt megmossuk, magtalanítjuk, és sós vízben kb 1 órán keresztül puhára főzzük. A főtt sütőtököt leszűrjük, és turmix géppel pépesítjük,...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA rizst megfőztem, és mikor már majdnem elkészült, beleszórtam a rizsdarát. Azzal is főztem még 5-10 percig, aztán fedő alatt hagytam, hogy megszívja magát. Amikor meghűlt, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA nyersen mért, 24 órán át áztatott sárgaborsót robotgépbe tettem a fűszerekkel és a tojással. Púpozott evőkanálnyi mennyiségű pogácsákat készítettem és 180-200 fokra előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes