menu

Családireceptkönyv.hu

Vega karácsonyi csoda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



15 dkg dióbél
1 db cukkini
1 db padlizsán
1 db sonka sütőtök
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db lilahagyma
3 db csiperke gomba
olívaolaj
friss rozmaring
10 dkg vaj (vegánok olajjal helyettesítsék)
2-3 ek. méz
2 db tojás (2 ek. vízzel lehet kiváltani)
5 dkg parmezán (növényi sajt is szuper bele)
5 dkg kenyérmorzsa
1 csomag petrezselyem
só, bors
fél citrom leve

Elkészítés:


A cukkinit vágjuk félbe és kaparjuk ki a belsejét egy kanállal. Tegyük ugyanezt a padlizsánnal és a tökkel egyaránt. A kikapart húsukat tegyük egy aprítógépbe. Adjuk hozzá a az előzőleg szárazon megpirított dióbelet, a felnegyedelt gombát, a lilahagymát, a petrezselymet, rozmaringot,fokhagymát, tojást, parmezánt, valamint a morzsát.Fűszerezzük sóval, borssal, és a fél citrom levével. Mixeljük össze amíg egy nagyjából homogén anyagot kapunk (egy-két dió darab nem baj,ha egyben marad).

Térjünk vissza a zöldségekhez. Szurkáljuk meg egy villával a cukkinit. Kenjük meg a belsejét a megolvasztott vaj és a méz keverékével, egy sóval szórjuk meg. Töltsük meg a masszával. A padlizsán húsát belülről metsszük sorban keresztbe, de vigyázzunk, ne sértsük meg a héját. Kenjük meg a mézes vajjal,sózzuk egy cseppet, tegyük bele a tölteléket, majd egy kanál hátsó oldalával nyomkodjuk le, hogy beleférjen a cukkini. A sütőtököt is szurkáljuk meg alaposan egy villával, kenjük be a mézes vajjal, sózzuk enyhén, tegyük bele a tölteléket, nyomkodjuk le, és tegyük bele a padlizsánt. Ezeket a műveleteket a zöldségek mindkét felével ismételjük meg. Majd a legvégén a cukkinik tetejére tegyünk 1-1 szál újhagymát, és borítsuk össze a két megtöltött, rakott zöldségeket.Kössük össze szorosan egy zsinórral.Kenjük meg a maradék mézes, olvasztott vajjal,majd sózzuk meg alaposan a tök tetejét. Csavarjuk bele alufóliába, tegyük egy tepsibe (nem árt, ha kitámasztjuk a két oldalát egy-egy őzgerincformával, vagy bármivel,ami megakadályozza, hogy elguruljon a tepsiben.)

200 fokon előmelegített sütőben süssük 2 órán keresztül. Majd vegyük le a fóliát és hagyjuk 20 percig pihenni. Éles késsel szeleteljük ujjnyi vastag szeletekre. Kínáljunk hozzá rizst vagy kuszkuszt.

Mennyei finom karácsonyi vega étel készült el. Igazán különleges, egyedi és rendhagyó. Egy igazi álom :)

Trükkök, tippek, praktikák:


NAGYON FONTOS: a cukkini, a padlizsán és a sütőtök akkorák legyenek, hogy egymásba téve beleférjenek a másikba!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Túrógombóc
Túrógombóc

Az alapanyagokat összedolgozzuk, és diónyi gombócokat formálunk. lobogó sós vízben kifőzzük (míg feljönnek a víz tetejére), és megforgatjuk az olajon megpirított prézliben.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kati
Padlizsán krém
Padlizsán krém

Padlizsánokat megszurkáljuk, 200 fokos Sütőben puhára sütjük (kB 20-30 perc). Amíg kihül apróra vágott vöröshagymát megpirítunk. A Padlizsánokat megpucoljuk, összeturmixoljuk az ol...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Tojáskrém
Tojáskrém

A tojásokat keményre főzzük. Megpucoljuk, kutterbe rakjuk, adunk hozzá szoba hőmérsékletű vajat, citrom levét, ízesítjük sóval, borssal, mustárral, lepürésítjük. A végén lehet hozz...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Szezámmagos édesburgonya ropogós
Szezámmagos édesburgonya ropogós

Sós vízben félkeményre főzzük az édesburgonyát, majd ha kihűlt lehúzzuk a héját, és egy nagy lyukú sajtreszelőn egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a liszteket, fűszereket, a préselt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk