menu

Családireceptkönyv.hu

Bableves csipetkével


Írta:

Elk. idő: 10/perc
Adag: 4-5/ fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Füstölt Pulykakolbász 20-dk- 20-dk- Pulykasonka, 25-30-dk fejtett bab, 1-db-s répa, 1-db fehér zöldség, kis-db zellergumó, 1-fej hagyma, két gerezd fokhagyma, só, bors, ízlés szerint, kávés kanál paprika, kávés kanál Vegeta, 1-szem paradicsom, 1-deci olaj, 1-db tojás és kevés liszt, kb-10-12 dk- a csipetkéhez, és a rántáshoz! ( tejföl, és csilipaprika)

Elkészítés:


Fejtet babot 4-liter vízbe fel rakom, és 40-percig főzöm, hagymát vékonyra szeletelem és két kanál olajon megpuhítom, hozzá adom a felkarikázott kolbászt, kockára vágott sonkát, és a megpucolt zöldségeket, is fel kockázom a paradicsomot, ezt 10-percig össze főzöm, és hozzá adom a bableveshez és a fűszereket is együtt tovább főzöm, a tojásból készítek annyi tésztát, amit felvesz lisztet, össze gyúrom, kissé kisodrom, és kézzel kis csipetkéket szaggatok a bablevesbe, a maradék olajból, és 1-evő kanál lisztből világos rántást sütök, a fokhagymával együtt, majd félre veszem, picit várok, hogy a paprika ne égjen meg, és hozzá adom a paprikát, majd rá öntöm a levesre, de óvatosan öntöm, mert forró a rántás, és kissé felcsap amikor a leveshez öntöm, ez után össze forgatom egy keverő kanállal és 2-3-perc alatt, készre főzöm! Készítéssel együtt 50-perc alatt kész, lehet tálalni ( csilivel, tejföllel!)

Trükkök, tippek, praktikák:


Fejtett bableves előnyös hamar kész van, és finom egy tál ételt lehet készíteni belőle. Fel rakom főni a babot, és közben mindent előkészítek és folyamatában hozzá adom, és így 50-perc alatt készre főzöm!

Bableves csipetkével

Kinek a kedvence ez a recept?


Marika Varga Traditional Romani-Food
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Özgerinc formában sült csirkemell
Özgerinc formában sült csirkemell

A tojásokat, a sót, a borsot, a lisztet, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellet apróra felkockázzuk és a masszához keverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás sajtos rakott rizs
Sonkás sajtos rakott rizs

A rizst fűszeres vízben megfőzzük. A petrezselymet felvagdossuk és hozzákeverjük, majd kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. Rákenjük a tejfölt és a felaprított sonkát ráhalmozzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejfölös tojásos rakottkrumpli
Tejfölös tojásos rakottkrumpli

A burgonyát héjában megfőzzük, amikor megfőtt kihűtjük és megpucoljuk. A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Brioșe aperitiv cu cașcaval și șuncă
Brioșe aperitiv cu cașcaval și șuncă

Într-un bol amestecați ouăle, laptele și uleiul. Adăugați șunca tăiată mărunt, cașcavalul dat prin răzătoare, ceapa verde și pătrunjelul mărunțite.Adăugați făina și praful de copt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk