Vegyes húsokkal készült töltött káposzta! 1-klg darált s- dagadó,40-dk finom fajta Rizs, 5-dk füstölt szalonna, 1-db paradicsom, 1-db, fehér paprika, 4-deci olaj, só, k,kanál pirospaprika, kávés kanál őrölt bors, mokkás kanál vegeta, 1- literes 100%-kos ivólé paradicsom, egy jó nagy fej hagyma, 25-db közepes savanyú káposzta levél, 2-klg-savanyú szálas káposzta, két csapot evőkanál finom liszt! Hús félékből minél több fajta lehet..... füstölt hús fontos, 1-kilónyi,,,, friss oldalas egy csík,,,, kacsa szárny, vagy comb 3-4-db,,, malac hús,, oldalas, vagy hasalja,, 50-60-deka. Friss húsokat jól befűszerezem, olaj,só,vegeta,piros paprika,bors, ezt jól össze dolgozom, és félre rakom.
Darált húst egy nagyobb tálba rakom, -kb-két és féldeci olajat öntök hozzá, majd a fűszereket is hozzá adom, felkockázom a paradicsomot, paprikát, hagymát, füstölt szalonnát, az ivóléből 1-decit hozzá öntök, és ezt jól összekeverem, a rizst megmosom, és hozzá adom, és annyi só, amennyit érzem hogy kell hozzá és készre gyúrom az egészet! A káposztát kimosom ne legyen nagyon savanyú, le vágom középen a vastag részét, ketté tépem középen, igyekszem egyforma töltelékeket tölteni, 40-46- töltelék jön ki belőle, betöltöm. 12-15-literes fazék, vagy lábasba rakok egy sor szálas káposztát, a húsokat váltakozva, de közben egy-egy töltit is belerakok, de hagyok a következősorra is, a húsokból, ez után rakok megint egy sor szálas káposztát és megint húst vegyesen és közzé töltelékeket, ezeket addig tornázom amíg el nem fogy az egész hozzá való, majd felöntöm annyi forró vízzel, hogy jól el lepje, felrakom főni, ha fel főtt, takarékon tovább főzöm, 100-percig, majd a megmaradt olajból világos rántást készítek, hozzá adom a paradicsom ivólét, és ráöntöm a káposzta tetejére, óvatos mozdulatokkal fakanál végével közzé igazgatom a masszát, hogy az egész káposztát átjárja a paradicsomos rántás, és főzöm 15-20-percig, és kész!
A darált húst fellazítom az olajjal, így elnyerem azt, hogy nem lesz kemény a töltelék mivel darált hús, és ezért adom hozzá később a rizst! Ha akarjuk előbb felfőjön, akkor vizet forralunk és azzal töltjük fel így főzés időt nyerünk!
Először a húsokat dolgozzuk fel: kicsontozzuk a sertéscsülköket (a csontokat egy nagy sütőedény aljára helyezzük). Nagyobb darabokra vágjuk a húsát, és felkockázzuk a sertésszívet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kio...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA páchoz egy keverőtálba öntsünk olajat, amire reszeljük rá a fokhagymákat, majd szórjuk bele a fűszerpaprikát, és a majorannát. Adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk-borsozzuk az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csontozott húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű