- 1/2 kg sárgaborsó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- olaj
- 1 csapott teáskanál
- frissen őrölt bors
- 2 babérlevél
- szál füstölt kolbász
- 1 kávéskanál pirospaprika
Az apró kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a nagy darabokra vágott füstölt kolbászt a piros paprikát, borsot és a megmosott, beáztatott sárgaborsót, babérlevelet és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Addig főzzük míg a borsó krémessé nem fő. Ekkor belerakjuk a sót és egyet rotyantunk még rajta.
Sárgaborsót előző este be kell áztatni, sót csak a legvégén adom hozzá, mert így gyorsabban fő a borsó.
A káposztát külső leveleitől megfosztjuk, csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk. A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, ha már majdnem puha, hozzáöntj...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű- Találtam olyan franciasaláta mixet, amiben pont ezek voltak. - Kevés vajat felolvasztunk egy lábasban, hogy kicsit elkezdjen forrni. - Megforgatjuk benne a zöldségeket. - Maj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposztát, a zellert és a vöröshagymát felkockázzuk, és a bors kivételével feltesszük főni annyi vízben, ami majdnem ellepi. Fedővel letakarjuk és időnként megkeverve puhára f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot feltesszük egy lábasban főni annyi vízben, amennyi épp ellepi, kicsit megsózzuk. Takarék lángon főzzük. Amíg a zöldbab megpuhul, megmossuk a kockára vágott sertéshusit...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű