menu

Családireceptkönyv.hu

Ági szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 16 dkg cukor, 16 dkg sütőmargarin, 1 cs sütőpor, 2 tojás sárgája, kevés tej a gyúráshoz

krém: 5 dl tej, 4 púpos ek liszt, 10-12 dkg cukor, 12,5 dkg sütőmargarin, 1 citrom, 2-3 ek kakaópor

tetejére: 1 tábla tortabevonó, pici olaj vagy sütőmargarin

Elkészítés:


1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyedén nyújtható tészta legyen belőle.

2. Három egyenlő részre elosztjuk, kinyújtjuk, és normál méretű tepsiben közepes lángon egyenként megsütjük őket rózsaszínűre.

3. Hagyjuk kihűlni.

4. Közben a 4 evőkanál lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és takaréklángon sűrűre főzzük.

5. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a margarint és a cukrot.

6. Kétfelé osztjuk.

7. Az egyik felébe beleszitáljuk a kakaóport, a másik felébe belereszeljük a citrom héját, és belecsavarjuk a levét. Ha nem elég édes, cukorral pótoljuk.

8. Összeállítjuk a sütit: alulra kerül egy tésztalap, megkenjük a kakaós krémmel, rá egy újabb tésztalap, ezt megkenjük a citromos krémmel, és befedjük a harmadik lappal.

9. A tetejét bevonjuk a felolvasztott tortabevonóval, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap fogyasztható.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ne ijedj meg, sütés után a tésztalapok irdatlan kemények, de a hűtőben a krémtől megpuhulnak.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Habos diós kifli
Habos diós kifli

Elkészítése A lisztet a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgájákat egy tálba tesszük. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, amikor feloldódott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lekváros muffin dióval
Lekváros muffin dióval

Előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra, a muffinformákat kibélelem muffinpapírokkal. A lisztet elkeverjük a cukorral, sütőporral és a sóval. A tejet simára elkeverjük a tojással és az...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Piskóta
Piskóta

A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MARLENKA Eta módra
MARLENKA Eta módra

Egy fazékba 10dkg vaj 3evő k. méz,300g cukor felolvasztani.1 káv. kan. ecetet 1evő k.szóda b.b.-val összekeversz és a fazékba öntöd.Fel fog habosodni.Rögtön bele kavarsz 2 egész to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add border_color Új recept favorite Kedvenc receptek person Belépés favorite Belépés favorite ASZF thumb_up Facebook oldalunk