30 dkg csirkemell, 2 fej hagyma, 2 ek olaj, 40 dkg burgonya, 1 liter erőleves (kockából), 2 dl tejföl, liszt, 4 db főtt tojás, 1/2 cs zöldpetrezselyem, 1/2 citrom leve, 2 babérlevél, mustár, só, bors
1. Az apró kockára vágott húst az olajban megpirított hagymára tesszük.
2. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük a húslevessel.
3. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a kockákra vágott burgonyát.
4. Amikor a hús és a krumpli is megpuhult, a tejföllel simára kevert liszttel besűrítjük a levest.
5. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük, petrezselymet szórunk bele.
6. Tálaláskor a kockára vágott főtt tojásra merjük a levest.
Egy vékony rántást készítesz: a zsíradékot egy lábasban felhevíted, hozzáadod a lisztet, annyit, hogy folyékony maradjon. Beleteszed a köménymagot és a fokhagymát, majd barnára pir...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet teszünk rá....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Langyos vízbe előző este beáztatjuk a babot, másnap a levet leöntjük róla és 2 l vízben feltesszük főni. 2. Ha felforrt, megsózzuk, és úgy zöldségeljük, mint a húslevest, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felkockázzuk. A húst megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A leveszöldségeket és a gombát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk a zöldégeket, a gombát pedig nagyobb sze...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű