25 dkg liszt, 3 dkg vaj, 1 dkg élesztő, 1 dkg porcukor, 3 dl langyos tej, só
1. Egy nagy tál közepére beleszórjuk a lisztet és a közepébe fészket csinálunk.
2. Adjunk hozzá mindent a tej kivételével, jól dolgozzuk, össze majd öntsük hozzá a tejet is.
3. Ezután addig gyúrjuk, amíg jó kemény és rugalmas tésztát kapunk, ha szükséges adjunk hozzá még lisztet.
4. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
5. A nyújtódeszkát belisztezzük és a tésztából kis cipókat formázunk a lisztes deszkán, majd sütőlemezre téve a tetejét bevagdossuk és víz és tojás felvert keverékével megkenjük a tetejét és meleg sütőben megsütjük.
6. Egyszerűen elkészíthető finom házikenyér recept, amelyet sütőben érdemes megsütni.
http://mediterran.cafeblog.hu/2017/10/25/a-mindennapok-orome-egyszeru-glutenmentes-hazi-zsemle/
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA száraz kenyeret apró kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a 4 tojást, a 2 dl tejfölt és a lereszelt mozzarella sajtot, majd beleforgatjuk a kenyeret. Sózzuk, borsozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból - a kakaópor kivételével -, lágyabb, selymes tésztát gyúrtam. Megfeleztem és az egyik darabba, kevés vízzel beledolgoztam a kakaóport. A két tésztafelet 45 p...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesBelemérjük egy edénybe a lisztet. A lisztbe belekeverjük a sót. Bedobjuk a mikróba 30 mp-re, hogy átmelegedjen, majd megkeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt a közepébe. A főzőviz...
Elkészítési idő: 3,5 óra Nehézség: Könnyű