5 dl húsleves, 5 dkg zselatin
1. A húslevest lezsírozzuk, és finom szűrőn átszűrjük.
2. Hozzáadjuk a zselatint, és alaposan elkeverjük, néhány percig állni hagyjuk.
3. A zselatinos húslevest kevergetve a kristályok föloldódásáig melegítjük (forralni nem szabad!), majd a tűzről levéve a receptnek megfelelően használjuk föl.
4. A kihűlt aszpikot kenőtollal hússzeletekre, pástétomra, zöldségre hordhatjuk föl két rétegben: ha megdermedt, szép fénye lesz.
5. A keményre dermedt aszpikot kockára vágva hidegtálak díszítésére használhatjuk.
Egyformára vágjuk, összekeverjük. néhány órát hűtjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kemény tojásokat félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük, villával összetörjük. 2. A vajkrémmel, finomra vágott petrezselyemzölddel, metélőhagymával és mustárral jól összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szeletelt, olajjal kevert fűszerekbe forgatott húst serpenyőben pirítsuk meg, majd fedő alatt közepes lángon pároljuk 5-8 percig. Mielőtt megtöltenénk, a tortilla lapok mindké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFrancia saláta: A franciasaláta zöldségkeveréket megsózzuk, borsozzuk kicsit, majd kevés margarinon puhára pároljuk, kihűtjük. Közben a tejfölt, majonézt, mustárt és a többi hozzáv...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz