menu

Családireceptkönyv.hu

Aszpik


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


5 dl húsleves, 5 dkg zselatin

Elkészítés:


1. A húslevest lezsírozzuk, és finom szűrőn átszűrjük.

2. Hozzáadjuk a zselatint, és alaposan elkeverjük, néhány percig állni hagyjuk.

3. A zselatinos húslevest kevergetve a kristályok föloldódásáig melegítjük (forralni nem szabad!), majd a tűzről levéve a receptnek megfelelően használjuk föl.

4. A kihűlt aszpikot kenőtollal hússzeletekre, pástétomra, zöldségre hordhatjuk föl két rétegben: ha megdermedt, szép fénye lesz.

5. A keményre dermedt aszpikot kockára vágva hidegtálak díszítésére használhatjuk.

Aszpik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Csirkemell saláta II.
Csirkemell saláta II.

Egyformára vágjuk, összekeverjük. néhány órát hűtjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hideg töltött tojás
Hideg töltött tojás

1. A kemény tojásokat félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük, villával összetörjük. 2. A vajkrémmel, finomra vágott petrezselyemzölddel, metélőhagymával és mustárral jól összekeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
csirkehúsos zöldséges tortilla
csirkehúsos zöldséges tortilla

A szeletelt, olajjal kevert fűszerekbe forgatott húst serpenyőben pirítsuk meg, majd fedő alatt közepes lángon pároljuk 5-8 percig. Mielőtt megtöltenénk, a tortilla lapok mindké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Vendégváró hidegtál gazdagon
Vendégváró hidegtál gazdagon

Francia saláta: A franciasaláta zöldségkeveréket megsózzuk, borsozzuk kicsit, majd kevés margarinon puhára pároljuk, kihűtjük. Közben a tejfölt, majonézt, mustárt és a többi hozzáv...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk