25 dkg száraz bab, 1 nagyobb hagyma, 10 dkg szalonna, 1 ek liszt, pirospaprika, só, őrölt bors
1. A hagymát lereszeljük, a szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk.
2. A hagymát beletesszük és 1-2 percig pirítjuk.
3. Meghintjük a liszttel, és állandóan kevergetve tovább pirítjuk.
4. A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával.
5. A babot beletesszük a paprikás zsiradékba, felengedjük vízzel, megsózzuk, borsozzuk, és egészen kis lángon, nagyon lassú forralással puhára főzzük.
6. Ízlés szerint főzhetünk bele gyulai kolbászt, páros debrecenit, füstölt csülköt.
Megmossuk a csirkét, feldaraboljuk, betesszük fazékba, felöntjük 4-5 liter vízzel, belerakjuk a sárgarépát, zellert, petrezselyem gyökeret, hagymát, babérlevelet, szemes borsot, só...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA hagymát zsíron üvegesre pároljuk, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. A megmosott, kockákra vágott húst rátesszük a hagymára, sózzuk-borsozzuk, és addig pároljuk, míg ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát, a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst megtisztítom és pörköltnek való kockákra vágom. A hagymát apróra vágom, és egy lábasban, olajon megdinsztelem. Amikor már üveges a hagyma, akkor félrehúzom, pirospaprikával...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes