menu

Családireceptkönyv.hu

Bacon csomók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


120 ml meleg víz, 120 ml tej, 3 ek cukor, 2,5 tk élesztőpor, 1 nagy tojás, 1,5 tk só, 500 g liszt, 5 ek vaj, olvasztva, 5 dkg parmezán sajt, reszelve, 24 csík bacon

Elkészítés:


1. Robotgéppel keverjük össze a meleg (nem forró) vizet a cukorral oldódásig. Ha túl meleg (az élesztőhöz) hagyjuk picit hűlni, szórjuk az élesztőport a tetejére, hagyjuk 10 percig futni.

2. Ha az élesztő már habos, adjuk hozzá a tojást, a tejet és a sót.

3. Miközben a robotgéppel lassan keverjük, adagoljuk hozzá a lisztet.

4. Majd mikor a liszttel már jól elkevertük, adjuk hozzá a vajat és a parmezán sajtot. Kb. 5 percig gyúrjuk a géppel.

5. Tegyük át a tésztát egy kiolajozott tálba, fordítsuk benne át, így a vékony olaj réteg bevonja minden oldalról, és nem hagyja kiszáradni.

6. Meleg helyen hagyjuk 2 órán át kelni.

7. Melegítsük elő a sütőt 220 °C hőmérsékletre, béleljünk ki zsírpapírral 2 sütőlapot.

8. Vágjuk a tésztát 24 szeletre, mint egy torta esetében (lásd fotó).

9. A tésztát a kezünkkel görgessük olyan hosszú hurkává, mint a szalonna.

10. Tegyük minden szelet baconra egy tésztát (lásd fotó) és lazán csomózzuk össze. Egy sütőlapra 12 db csomó fér rá.

11. A lapon hagyjuk további 20 percig pihenni, majd süssük 15-20 percig, amíg a csomók aranybarnára, a szalonna ropogósra sül.

12. Melegen tálaljuk.

Bacon csomók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Pita házilag
Pita házilag

A hozzávalókból puha tésztát dagasztunk. (Az élesztőt keverjük el a langyos tejben, úgy adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz.) Lefedjük, és duplájára kelesztjük. 8 egyenlő részre osztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Pita
Pita

A meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell. Hozzáadjuk a 60 dkg lisztet, szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis tészta
Krumplis tészta

Egy lábasba vizet öntünk, bele 1 tk só, 1 ek olaj, és felforraljuk. Megfőzzük benne a tésztát, majd hideg vízzel leöblít, és lecsepegtet. Egy edényben (vagy wok-ban) 5 ek olajon...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés lángos dagasztás nélkül
Bögrés lángos dagasztás nélkül

1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk