menu

Családireceptkönyv.hu

Bagett


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


200 g BL 80 liszt, 130 g víz, 4 g élesztő

Összekeverem, míg szépen összeáll a tészta. Egy tálba teszem, konyharuhával letakarom éjszakára. Mehet hűtőbe is, ott 12-14 óra kell neki, felhasználás előtt vegye át a szobahőt.

Másnap: az összes előtészta, 3,2 dl víz (kenyérsütőgéphez elég 2,8 dl), 2 tk só, 2 ek olaj, csipet aszkorbinsav, 2 ek burgonyapehely (elhagyható), 50 dkg BL 80 liszt, 1 tk cukor, 1 dkg élesztő

Elkészítés:


1. A hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél.

2. Kiolajozott kelesztőtálba teszem, hagyom duplájára kelni.

3. Lisztezett felületre borítom, majd négy egyforma részre osztom.

4. Megformázom a bagetteket, körbe lisztezem őket, hogy a sütőzacskó ne ragadjon rájuk, majd óvatosan belecsúsztatom a zacskóba. Egy tasakban két bagett fér el.

5. Hagyom őket megint duplájára kelni, nekem kellett még egy óra ehhez.

6. A sütőt előmelegítem 220 fokra.

7. Óvatosan benyúlok a zacskóba, bevágom egy éles pengével a tésztákat, majd hagyom tovább kelni, míg a sütő melegszik. mielőtt beteszem, vizet permetezek a zacskóba és a száját óvatosan a bagettek alá hajtom.

8. Kb. 20-25 percig sütöm, míg szép pirosak, fényesek lesznek.

9. Kibontom a zacskóból, óvatosan, mert a gőz nagyon éget, majd rácsra teszem őket, kicsit lepermetezem hideg vízzel, majd hagyom, hogy kihűljenek.

Bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
"Fehér kenyér"
"Fehér kenyér"

Az útifűmaghéjból és a vízből zselét készítünk (összekeverjük és állni hagyjuk pár percig). A liszteket és a keményítőt összekeverjük a sóval és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Zwiebelbrot
Zwiebelbrot

Das Mehl mit dem Backpulver und dem Salz mischen. Magerquark, verquirlte Eier und Röstzwiebeln dazugeben. Alles zu einem Teig verkneten. (Der Teig ist etwas trocken, das Brot schön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás kenyér
Fokhagymás kenyér

A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük az összes hozzávalót, a fokhagymát belereszeljük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szabi félbarna kovászos kenyere
Szabi félbarna kovászos kenyere

A kovászt 8 órával a sütés előtt frissítjük. A liszteket és a vizet a dagasztógép keverőtáljában összedolgozom, majd fél órát pihentetem. Utána hozzákeverjük a kovászt és ezzel tov...

Elkészítési idő: 15 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk