menu

Családireceptkönyv.hu

Bajai halászlé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg ponty, vagy vegyes hal, 2-4 db halfej, 200 g vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db burgonya, 1 db paradicsom, fűszerpaprika, liszt, tojás, só

Elkészítés:


1. A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk.

2. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, hideg vízben feltesszük főzni.

3. Amikor a habját elforrta, meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk és kb. 1,5-2 órát lassan forraljuk, majd leszűrjük.

4. Közben a lisztből és a tojásból gyúrt tésztát készítünk, széles metéltet vágunk belőle, kifőzzük leöblítjük.

5. A leszűrt hal alaplébe belefőzzük a haldarabokat.

6. A főtt tésztát tálba tesszük, rámerjük a forró halászlevet és a haldarabokat.

Bajai halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palóc leves
Palóc leves

A húsból pörköltet készítünk a következő módon: a sertéscombot és a hagymát felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk kevés olajon, meghintjük pirospaprikával, majd rátesszük a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bazsalikomos chilis lazackrémleves
Bazsalikomos chilis lazackrémleves

A lereszelt fokhagymát a vajon átmelegítjük, rádobjuk a kis kockákra vágott lazacfilét, sózzuk, csipet (ízlés szerint mehet több is!) chilipaprikával megszórjuk, borsozzuk, citromo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Húsleves
Húsleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Lencseleves kolbásszal
Lencseleves kolbásszal

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük a lencsét és felöntjük 2,5 liter vízzel. Amikor felforrt, a répát belereszeljük és fűszerezzük. Fedő alatt lassú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk