1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg pirospaprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta
1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserűfogát.
2. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt.
3. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát.
4. Erős tűzön egy órai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.
Én gyaluval szoktam felszeletelni a hagymát, az a leggyorsabb, és legegyszerűbb. Egy tál hideg vízre állítom a gyalut, így nem is könnyezem meg ezt a folyamatot. Leszűröm, és mehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt előző este hideg vízben beáztatjuk. Másnap apró kockákra vágjuk. A zöldséget megtisztítjuk és felkarikázzuk, a burgonyát ugyancsak felaprítjuk. A meghámozott vöröshagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockákra vágjuk, az olajon pirítani kezdjük, sóval, borssal fűszerezzük. A zöldségeket karikákra vágjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Tovább pirítjuk néhány percig, mehet hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsokat kockákra vágjuk. Alaposan átmossuk, és leveses fazékba, bő vízbe szedjük. A sárgarépát, petrezselyem gyökeret, és vöröshagymát kockákra vágva hozzáadjuk. Fűszerezzük egés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű