50 dkg sertéscomb, 15 dkg erdélyi szalonna, 3-4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejföl (175 g), 2 ek liszt, 2 ek őrölt fűszerpaprika, 1 cs kapor, 1 cs petrezselyem, 1 db paradicsom, 1 db tv paprika, só, bors, ételízesítő, 3 ek olaj
1. A hagymát apró kockára vágjuk.
2. A megtisztított húst is felkockázzuk.
3. A sárga és fehérrépát a gombával együtt megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
4. Az olajon az apró kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd a hagymát is hozzáadjuk és megdinszteljük.
5. Ezután következik a sertéshús, majd fehéredésig pirítjuk.
6. A kockára vágott paprikát és paradicsomot is hozzákeverjük.
7. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, majd meghintjük a pirospaprikával.
8. Vízzel felöntjük.
9. Amikor a hús félpuhára főtt, kb. 30 perc után beledobjuk a leveszöldséget is.
10. Az utolsó 10 percben a szeletekre vágott gombát is a leveshez adjuk.
11. Amikor minden megpuhult (kb. összesen 1 óra), a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk és kb. még 5-10 percig összeforraljuk.
12. A végén adjuk hozzá az apróra vágott zöldfűszereket: a kaprot és a petrezselyemzöldet, így az ízek nem fognak a főzés során elillanni.
13. Aki szereti egy csepp tejföllel a tetején tálalhatja, és a friss kenyér nagyon passzol hozzá.
Vajon hagymát dinsztelünk, majd ezen megpirítjuk a karikára, kockára vágott zöldségeket. A húst is hozzá tesszük. Ha úgy érezzük jó, felöntjük vízzel. A főzés vége felé beletessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a babot a vajon megpirítom, felengedem a borral, magas lángon hagyom róla elpárologni. Rádobom az oregánót, felöntöm az alaplével és ressre főzöm. Összeforralom a para...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkét megtisztítjuk, megmossuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. Elkészítés: A csirkét annyi vízben, ami ellepi, feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját. A...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesOlajon megpirítom a zöldségeket, hagymát majd a burgonyát. Megszórom egy kanál liszttel, őrölt paprikával, majd felöntöm vízzel. Ízesítem fokhagymával, sóval, borssal. Készre főzöm...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű