menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi betyárleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertéscomb, 15 dkg erdélyi szalonna, 3-4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejföl (175 g), 2 ek liszt, 2 ek őrölt fűszerpaprika, 1 cs kapor, 1 cs petrezselyem, 1 db paradicsom, 1 db tv paprika, só, bors, ételízesítő, 3 ek olaj

Elkészítés:


1. A hagymát apró kockára vágjuk.

2. A megtisztított húst is felkockázzuk.

3. A sárga és fehérrépát a gombával együtt megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.

4. Az olajon az apró kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd a hagymát is hozzáadjuk és megdinszteljük.

5. Ezután következik a sertéshús, majd fehéredésig pirítjuk.

6. A kockára vágott paprikát és paradicsomot is hozzákeverjük.

7. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, majd meghintjük a pirospaprikával.

8. Vízzel felöntjük.

9. Amikor a hús félpuhára főtt, kb. 30 perc után beledobjuk a leveszöldséget is.

10. Az utolsó 10 percben a szeletekre vágott gombát is a leveshez adjuk.

11. Amikor minden megpuhult (kb. összesen 1 óra), a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk és kb. még 5-10 percig összeforraljuk.

12. A végén adjuk hozzá az apróra vágott zöldfűszereket: a kaprot és a petrezselyemzöldet, így az ízek nem fognak a főzés során elillanni.

13. Aki szereti egy csepp tejföllel a tetején tálalhatja, és a friss kenyér nagyon passzol hozzá.

Bakonyi betyárleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Mónika
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

Vajon hagymát dinsztelünk, majd ezen megpirítjuk a karikára, kockára vágott zöldségeket. A húst is hozzá tesszük. Ha úgy érezzük jó, felöntjük vízzel. A főzés vége felé beletessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomleves zöldbabbal
Paradicsomleves zöldbabbal

A hagymát és a babot a vajon megpirítom, felengedem a borral, magas lángon hagyom róla elpárologni. Rádobom az oregánót, felöntöm az alaplével és ressre főzöm. Összeforralom a para...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirke hús leves
Avatar Béla Pap Kedvelnék
Csirke hús leves

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. Elkészítés: A csirkét annyi vízben, ami ellepi, feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját. A...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar Burgonyaleves
Burgonyaleves

Olajon megpirítom a zöldségeket, hagymát majd a burgonyát. Megszórom egy kanál liszttel, őrölt paprikával, majd felöntöm vízzel. Ízesítem fokhagymával, sóval, borssal. Készre főzöm...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk