10 szelet karaj, vagy sertés tarja, fél kg champion gomba, só, bors, pirospaprika, kevés liszt, olaj, paradicsom, tv paprika, tejföl
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, paprikával.
2. Ezután lisztbe mártjuk mindkét oldalát.
3. Elősütjük az olajban.
4. Kivesszük egy tálba és a visszamaradt zsiradékban megpároljuk a szeletelt gombát.
5. Hozzáadjuk a paradicsomot és a tv paprikát.
6. Visszatesszük a húsokat az edénybe és puhulásig főzzük a gombás alappal együtt.
7. Ha kész a hús, behabarjuk egy kis tejföllel.
Read more: http://www.anyakonyha-receptek.hupont.hu/5/etelek-1#ixzz3Gq6wMYhU
A pörköltízesítő kockákat nyomkodjuk szét egy kevés olajban. A tarja szeleteket klopfoljuk ki finoman és dörzsöljük be a pörkölt ízesítős páccal. Tegyük hűtőbe 20-30 percre. A fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk, és 1 ek zsíron kevés vízzel, az őrölt köménnyel és babérlevéllel kb.20 perc alatt puhára pároljuk. 1 ek zsíron megdinszteljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA káposztát egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy másik edényben a szokásos módon, sós vízben megfőzzük a rizst. A szalonnát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csülköt egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap kivesszük, áttesszük egy nagy lábasba, annyi friss vizet engedünk rá, amennyi bőven ellepi. Mellédobjuk az egész borsot, a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű