0,5 kg apróhal (pl. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika
1. A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát.
2. A hagymát apróra vágom.
3. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm.
4. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát.
5. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát.
6. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész.
7. Puha kenyérrel tálalom.
"Az bonyolult" (by Sabján Éva)
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vöröshagymát apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Kevés olíva olajon megdinszteljük. A répát és a zellert falatnyi kockára vágjuk, majd a borsóval...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűFelaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és egyforma, apró kockákra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tárkonyos leves elkészítéséhez elsőként a csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkoc...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű