1 liter víz, 1 kg kristálycukor, 2 nagy fej citrom, 1 vérnarancsaroma
1. Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a citrom levét és a cukrot oldjuk fel benne.
2. Ha elkészül a szirup, akkor vegyük le és hagyjuk lehűlni.
3. Amikor teljesen kihűlt, akkor adjuk hozzá a vérnarancsaromát, keverjük el jó alaposan, majd töltsük üvegekbe.
4. Zárjuk jól le, hogyha megszomjaznánk, akkor szódavízzel, vagy sima vízzel hígítva fogyasszuk, inkább hűtve!
Összekeverjük a cukorszirupot (porcukrot) a baracklével. Jól behűtött pezsgőspohárba töltjük. Ráöntjük a pezsgőt, és óvatosan megkeverjük. Adagonként 1-1 kiskanál gránátalma-szi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kipréselt izabella (más szőlőfajtából is készíthető) szőlőlevet a héjjal együtt egy éjszakán át a hűtőben állni hagyjuk. Másnap jól átnyomkodjuk, a tiszta lét lemerjük (átszűrjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA narancslevet, vagy a narancsok kifacsart levét a fahéjjal és szegfőszeggel együtt kb. 5 percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk. Közben a teát 5-6 dl forró vízzel elkészítjük és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromok héját az alkoholban 10 napig állni hagyjuk. Majd a cukrot felfőzzük szirupnak 2-3 dl vízzel. Mikor langyosra hült, (kevergessük közben, nehogy megdermedjen) felöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű