menu

Családireceptkönyv.hu

Bambi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter víz, 1 kg kristálycukor, 2 nagy fej citrom, 1 vérnarancsaroma

Elkészítés:


1. Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a citrom levét és a cukrot oldjuk fel benne.

2. Ha elkészül a szirup, akkor vegyük le és hagyjuk lehűlni.

3. Amikor teljesen kihűlt, akkor adjuk hozzá a vérnarancsaromát, keverjük el jó alaposan, majd töltsük üvegekbe.

4. Zárjuk jól le, hogyha megszomjaznánk, akkor szódavízzel, vagy sima vízzel hígítva fogyasszuk, inkább hűtve!

Bambi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pezsgőkoktél
Pezsgőkoktél

Összekeverjük a cukorszirupot (porcukrot) a baracklével. Jól behűtött pezsgőspohárba töltjük. Ráöntjük a pezsgőt, és óvatosan megkeverjük. Adagonként 1-1 kiskanál gránátalma-szi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Szőlőszörp
Szőlőszörp

A kipréselt izabella (más szőlőfajtából is készíthető) szőlőlevet a héjjal együtt egy éjszakán át a hűtőben állni hagyjuk. Másnap jól átnyomkodjuk, a tiszta lét lemerjük (átszűrjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Alkoholmentes fűszeres melegítő ital
Alkoholmentes fűszeres melegítő ital

A narancslevet, vagy a narancsok kifacsart levét a fahéjjal és szegfőszeggel együtt kb. 5 percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk. Közben a teát 5-6 dl forró vízzel elkészítjük és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Crema limoncello
Crema limoncello

A citromok héját az alkoholban 10 napig állni hagyjuk. Majd a cukrot felfőzzük szirupnak 2-3 dl vízzel. Mikor langyosra hült, (kevergessük közben, nehogy megdermedjen) felöntjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk