menu

Családireceptkönyv.hu

Barhesz


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1,5 kg búzaliszt, 15 dkg főtt burgonya, 2 dkg élesztő, 3 szem kockacukor, 0,5 dl napraforgóolaj, langyos víz szükség szerint, 1 evőkanál só, mák vagy mandula

Elkészítés:


1. A lisztet átszitáljuk, és mély tálba öntjük.

2. Hozzáadjuk a kihűlt áttört főtt burgonyát. Jól összekeverjük a liszttel.

3. A liszt közepén mélyedést képezünk, és a langyos édes, sós vízben feloldott élesztőt beleöntjük.

4. Lágy tésztát dagasztunk belőle, közben az olajat is hozzáadjuk.

5. A tésztát jól kidolgozva addig dagasztjuk, amíg a kézről és az edény faláról le nem vált.

6. Ezután 2 órán át meleg helyen letakarva kelesztjük.

7. A megkelt tésztát három részre osztjuk, megsodorjuk és fonatot készítünk belőle.

8. A megfonás után a tésztát lisztezett tepsibe tesszük, 30 percig kelesztjük, a tetejét tojássárgájával bekenjük és mákkal behintjük.

9. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.

10. Ízesíthetjük mandulával is úgy, hogy a mandulát hosszú csíkokra aprítjuk és beleszúrjuk a nyers tésztába.

Barhesz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kávészem
Kávészem

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű meggyes
Egyszerű meggyes

1. A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat. 2. Egy tálba egy kis lisztet teszünk, és megforgatjuk benne a meggyet. (Én egy lezárható...

Elkészítési idő: 30'
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Babka vagy Ostoros kalács
Babka vagy Ostoros kalács

A fotó az internetről van! Nem saját, csupán a fonás és a bevágás miatt tettem fel. Alaposan kidolgozom a tésztát. legalább 3 órát kelesztem ha kovászos. Élesztővel 1 óra is elé...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
 Sajtos perec
Sajtos perec

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk