1,5 kg búzaliszt, 15 dkg főtt burgonya, 2 dkg élesztő, 3 szem kockacukor, 0,5 dl napraforgóolaj, langyos víz szükség szerint, 1 evőkanál só, mák vagy mandula
1. A lisztet átszitáljuk, és mély tálba öntjük.
2. Hozzáadjuk a kihűlt áttört főtt burgonyát. Jól összekeverjük a liszttel.
3. A liszt közepén mélyedést képezünk, és a langyos édes, sós vízben feloldott élesztőt beleöntjük.
4. Lágy tésztát dagasztunk belőle, közben az olajat is hozzáadjuk.
5. A tésztát jól kidolgozva addig dagasztjuk, amíg a kézről és az edény faláról le nem vált.
6. Ezután 2 órán át meleg helyen letakarva kelesztjük.
7. A megkelt tésztát három részre osztjuk, megsodorjuk és fonatot készítünk belőle.
8. A megfonás után a tésztát lisztezett tepsibe tesszük, 30 percig kelesztjük, a tetejét tojássárgájával bekenjük és mákkal behintjük.
9. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
10. Ízesíthetjük mandulával is úgy, hogy a mandulát hosszú csíkokra aprítjuk és beleszúrjuk a nyers tésztába.
1. A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat. 2. Egy tálba egy kis lisztet teszünk, és megforgatjuk benne a meggyet. (Én egy lezárható...
Elkészítési idő: 30' Nehézség: KönnyűA fotó az internetről van! Nem saját, csupán a fonás és a bevágás miatt tettem fel. Alaposan kidolgozom a tésztát. legalább 3 órát kelesztem ha kovászos. Élesztővel 1 óra is elé...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű