menu

Családireceptkönyv.hu

Batthyány-rizs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


rizs, erőleves, vöröshagyma, petrezselyem, só, bors, vaj

Elkészítés:


1. A rizst finomra vágott vöröshagymával tedd forró zsírra, s pirítsd vajsárgára.

2. Szórd meg sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és öntsd fel forró erőlevessel. (A rizs térfogata kétszeresének megfelelő mennyiségű lére van szükség.)

3. Fedd le, közepesen meleg sütőbe téve párold meg. Mire a levét felszívja, megpuhul.

4. Ekkor villával lazítsd fel, tetejére morzsolj kevés vajat.

Batthyány-rizs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Karfiol rudacskák videós
Karfiol rudacskák videós

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes sült rizs
Tejszínes sült rizs

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott lilahagymát, ami persze lehet újhagyma, póré, akár vöröshagyma is, ízlés szerint. Hozzáteszem a kockára vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sült édesburgonya
Sült édesburgonya

Az édesburgonyát mosd meg majd vágd fel vékony szeletekre, vagy karikázd fel. Öntsd egy tálba az olívaolajat, keverd el sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, bazsalikommal, fok...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Nokedli
Nokedli

A tojásokat felverjük, hozzáöntjük a liszt felét és a többi hozzávalót. Fakanállal jól összedolgozzuk. Ha már egynemű, akkor folyamatos keverés közben hozzáadjuk a maradék lisztet....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk