50 gr húsos füstölt szalonna, 1 közepes hagyma, 1/2 kg zöldbab (mirelit is lehet), 10 dkg főtt füstölt sonka v. sovány tarja, 2 db zöldpaprika, 1 nagyobb húsos paradicsom, 10 dkg tarhonya, 2 dl tejföl, 1 mk enyhén csípős pirospaprika, 1 cs petrezselyemzöld, só, bors
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük.
2. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabot, a felszeletelt paprikát, a meghámozott, kockára vágott paradicsomot, néhány percig együtt pirítjuk, elkeverjük a pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1 l vízzel.
3. Ha felforrt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, a tarhonyát, megsózzuk, és fedő alatt, éppen csak rotyogtatva, olykor megkeverve az egészet, puhára főzzük (kb. 25-30 perc).
4. Végül összeforraljuk a tejföllel, tetejét meghintjük a félretett szalonnapörccel és a finomra vágott petrezselyemmel.
1: Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://aprosef.hu/csulkos_bableves_recept
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tárkonyos leves elkészítéséhez elsőként a csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkoc...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHouby očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Syrové oloupané brambory nakrájíme na kostičky a s houbami povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali koření - kmín, nové koření,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű