10-12 tenyérnyi bodzavirág, 2 kg cukor, 6 liter víz, 1,5 dkg borkősav, ugyanennyi citromsav
1. A bodzavirágokat egyenként vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük.
2. Egy nagy edénybe 2 kg cukrot felfőzünk 6 liter vízzel, ha kihűlt elkeverjük a citromsavval, a borkősavval és a virágokra öntjük.
3. 3-4 napig hűvös helyen állni hagyjuk, majd leszűrjük és belekeverünk 1 kávéskanál szalicilt (tartósítószert).
4. A szörpöt üvegekbe töltjük és hűvös helyre tesszük. Hígítva, hűtve fogyasztjuk.
A tejet a vaníliamaggal és rúddal felforraljuk. Turmixba keveset átteszünk, habosítjuk. A cukrot és a tejport a forralt részbe tesszük, felolvasszuk. Csészébe öntjük, habot tes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűválaszd szét a tojások fehérjéjét a sárgájától. A sárgájákat a mézzel keverd fel egészen habosra. Forralj egy nagyobb lábosban vizet a gőzöléshez. A tejet forrósítsd fel a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalókat mixerrel pürésítjük, majd pohárba töltjük.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA szedert a vízzel feltesszük főni, majd 2-3 percig forraljuk. Miután levettük a tűzről hozzáadjuk a citromsavat és hagyjuk kihűlni. Egy edénybe beletesszük a cukrot és rászűrjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű