menu

Családireceptkönyv.hu

Bográcsgulyás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg marhahús, 5 dkg zsír, 1 nagyobb fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, köménymag, majoránna, 20 dkg lecsó, 50 dkg burgonya, csipetkebetét

Elkészítés:


1. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk.

2. A lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük és visszatéve zsírjára sütjük.

3. Az egyforma kockákra vágott húst beletesszük, elkeverjük, megsózzuk.

4. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, pároljuk.

5. Ha elfőtte saját levét, egy kevés forró vizet öntünk rá.

6. Párolás közben hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott köményt.

7. Amikor majdnem puha, hozzátesszük a szép apró kockákra vágott burgonyát és addig pároljuk vele, amíg a burgonya üveges nem lesz.

8. Ugyancsak akkor adjuk hozzá a zöldpaprikát és a friss paradicsomot (vagy lecsót).

9. Fölengedjük vízzel a kívánt mennyiségre, utánasózzuk, és az egészet puhára főzzük.

10. Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.

Bográcsgulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tőkegomba leves
Tőkegomba leves

A hagymát kockára vágom és kevés olajon megpirítom. Ráteszem az előkészített gombát, lepirítom, majd fűszerezem, felöntöm vízzel és megfőzöm. Amikor elkészült, tejfölös habarással...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Vietnámi Gombaleves
Vietnámi Gombaleves

Először a gyömbért és a fokhagymát megpirítjuk, erre rátesszük a répát majd felöntjük vízzel. Amikor forr beletesszük a leveskockát (szigorúan vietnámit) majd a laskagombát, aztán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves

A vöröshagymát felkockázzuk, és kacsazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldségféléket, és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót (friss vagy fagyasztott).Mikor a zöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
GOMBAKRÉMLEVES
GOMBAKRÉMLEVES

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban a fölolvasztott vajon kis lángon 5 percig fonnyasztjuk, néhányszor megkeverjük. 2. Közben a gombát megtisztítjuk, fölsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk