80 dkg marhahús, 5 dkg zsír, 1 nagyobb fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, köménymag, majoránna, 20 dkg lecsó, 50 dkg burgonya, csipetkebetét
1. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk.
2. A lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük és visszatéve zsírjára sütjük.
3. Az egyforma kockákra vágott húst beletesszük, elkeverjük, megsózzuk.
4. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, pároljuk.
5. Ha elfőtte saját levét, egy kevés forró vizet öntünk rá.
6. Párolás közben hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott köményt.
7. Amikor majdnem puha, hozzátesszük a szép apró kockákra vágott burgonyát és addig pároljuk vele, amíg a burgonya üveges nem lesz.
8. Ugyancsak akkor adjuk hozzá a zöldpaprikát és a friss paradicsomot (vagy lecsót).
9. Fölengedjük vízzel a kívánt mennyiségre, utánasózzuk, és az egészet puhára főzzük.
10. Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.
A hagymát kockára vágom és kevés olajon megpirítom. Ráteszem az előkészített gombát, lepirítom, majd fűszerezem, felöntöm vízzel és megfőzöm. Amikor elkészült, tejfölös habarással...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűElőször a gyömbért és a fokhagymát megpirítjuk, erre rátesszük a répát majd felöntjük vízzel. Amikor forr beletesszük a leveskockát (szigorúan vietnámit) majd a laskagombát, aztán...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát felkockázzuk, és kacsazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldségféléket, és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót (friss vagy fagyasztott).Mikor a zöl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban a fölolvasztott vajon kis lángon 5 percig fonnyasztjuk, néhányszor megkeverjük. 2. Közben a gombát megtisztítjuk, fölsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű