menu

Családireceptkönyv.hu

Bojtárleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg sertés apró hús, 1 fej hagyma, 1 ek. zsír, 1 kk pirospaprika, só, 1 ek. liszt, 2 ek. tarhonya, 1 dl tejföl

Elkészítés:


1. Az aprított hagymát zsíron megfuttatva, pirospaprikával hintve, belerakjuk az apró kockára vágott húst, sózzuk, kis vizet öntve alá addig pároljuk, míg a hús puhulni kezd.

2. Meghintjük a liszttel, elkeverjük, beletesszük a tarhonyát, felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg a hús is, a tarhonya is megpuhul.

3. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.

Bojtárleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Savanyú tojásleves
Savanyú tojásleves

Egy lábosban zsírt hevítek, majd rádobom a tápióka keményítőt és folytonos keverés közben rántást készítek vele. Nem fog úgy megszíneződni mint a hagyományos liszt, ezért a színére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Sajtleves pirított kenyérkockával
Sajtleves pirított kenyérkockával

Az alapléhez adjuk a sajtot, és felforraljuk vele. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a szerecsendióval ízesítjük. A kenyeret bedörzsöljük a fokhagymával, kisebb kockák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Alaplé - csirke
Alaplé - csirke

A megmosott csontos csirkehúst néhány darabba vágjuk, és egy nagyobb fazékba tesszük. A megtisztított gyökérzöldségeket durvára vágjuk, ezek is mehetnek a lábasba....

Elkészítési idő: 175 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymaleves
Hagymaleves

Először meghámozzuk a hagymákat, majd vékony karikákra vágjuk őket. Először meghámozzuk a hagymákat, majd vékony karikákra vágjuk őket. Zöldségalaplével felöntjük a hagymát, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk